Παράνομη η απαγόρευση των Pride εκδηλώσεων στην Άγκυρα

29/03/2020

Κατά της απαγόρευσης των ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεων στην Άγκυρα αποφάσισε ένα δικαστήριο.

Η LGBT+ οργάνωση Kaos GL δήλωσε ότι “το δεύτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Άγκυρας αναίρεσε την αόριστη απόφαση του κυβερνήτη να απαγορεύσει – μεταξύ άλλων – τη διεξαγωγή του Pride στην πόλη”. 

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας είχε ισχυριστεί ότι “έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην απαγόρευση”.

Σύμφωνα όμως με τον νόμο ο κυβερνήτης μπορεί μόνο να «αναβάλει τις συγκεντρώσεις για 30 μέρες για να διατηρήσει την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, να αποτρέψει τη διάπραξη εγκλημάτων, να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων ή σε περίπτωση που υπάρχει προφανής και κίνδυνος να διαπραχθεί ένα έγκλημα».

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο ζήτησε από το γραφείο του κυβερνήτη να καταθέσει έγγραφα σχετικά με το πώς δικαιολόγησε την απαγόρευση. Ωστόσο, ο κυβερνήτης δεν παρείχε αξιόπιστα στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, 18 φοιτητές και ένας ακαδημαϊκός εξακολουθούν να βρίσκονται στα δικαστήρια, μετά την προσπάθεια διεξαγωγής μιας πορείας υπερηφάνειας στην πανεπιστημιούπολη στις 10 Μαΐου 2019.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!