Παντρεύτηκε ο υπουργός της Ιρλανδίας Roderic O’Gorman

29/08/2023
από
Roderic O'Gorman
Roderic O'Gorman
Ο γάμος μεταξύ του Roderic O’Gorman και του συζύγου του σηματοδοτεί τον πρώτο γκέι γάμο υπουργού, ενώ κατείχε αξίωμα στην ιρλανδική κυβέρνηση.

Ο υπουργός των Πρασίνων, Roderic O’Gorman, παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του, Ray Healy, σε μια ιδιωτική γαμήλια τελετή το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε, μετά από έναν αρραβώνα δύο ετών, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021. Αν και λίγες λεπτομέρειες έχουν κοινοποιηθεί για την τελετή, η λίστα καλεσμένων του γάμου περιελάμβανε μια μικρή ομάδα στενών φίλων και έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Μόνο λίγοι υπουργοί έχουν παντρευτεί, ενώ ήταν στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Δικαιοσύνης, Helen McEntee, η οποία παντρεύτηκε τον σύζυγό της το 2017. Ο γάμος μεταξύ του O’Gorman και του συζύγου του σηματοδοτεί τον πρώτο γάμο γκέι υπουργού, ενώ κατείχε αξίωμα στο Ιρλανδική κυβέρνηση

Ο Υπουργός του Κόμματος των Πρασίνων για τα Παιδιά, την Ισότητα, την Αναπηρία, την Ένταξη και τη Νεολαία συμμετείχε στην εκστρατεία για την ισότητα των γάμων το 2015. Επίσης, εργάστηκε στενά για τη νομοθεσία περί συμβίωσης των πολιτών το 2007.

Πιο πρόσφατα, ο O’Gorman ήταν πρωτοστάτης στη διεκδίκηση καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης για τα τρανς άτομα στην Ιρλανδία και την ενσωμάτωση της ΛΟΑΤΚΙ+ εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς στα προγράμματα σπουδών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την παροχή αυξημένης κατανόησης της διαφορετικότητας στην κοινωνία μας.

Ο σύζυγος της O’Gorman, Dr Foley, είναι ακαδημαϊκός γιατρός που συνεργάζεται με το Nursing and Midwifery Board of Ireland. Είναι επίσης εγγεγραμμένος γενικός νοσηλευτής.

Ο κυβερνητικός συνάδελφος Leo Varadkar δεν ήταν καλεσμένος στον γάμο, αλλά πρόσφερε τις καλύτερες ευχές του στο ζευγάρι, γράφοντας: «Συγχαρητήρια στον Roderic και τον Ray για τον γάμο τους. Είμαι χαρούμενος και για τους δύο και ελπίζω να είχαν μια υπέροχη μέρα γιορτής με την οικογένεια και τους φίλους τους. Τους ευχόμαστε πολλά ευτυχισμένα χρόνια έγγαμου βίου μαζί».
Δες και αυτό!