“Κάθε νεαρό άτομο, και ειδικά τα τρανς ή ίντερσεξ, θα πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχει πλήρως στον αθλητισμό.”

Οι Megan Rapinoe, Billie Jean King και άλλες 174 αθλήτριες υπέγραψαν ένα σύντομο amicus για την υποστήριξη των τρανς κοριτσιών και γυναικών στον αθλητισμό.

Megan Rapinoe
Megan Rapinoe

«Ως γυναίκες και ως ΛΟΑΤΚΙ+ αθλήτριες», αναφέρει η δήλωση «υποστηρίζουμε ότι όλα τα νεαρά άτομα αξίζουν ίσης ευκαιρίας να συμμετάσχουν σε αθλήματα μαζί με τα συνομήλικά τους άτομα. Αυτήν την ισότητα ευκαιριών ωφελεί ολόκληρη η αθλητική κοινότητα.”

Η δήλωση αυτή κατατέθηκε στην υπόθεση Hecox εναντίον Little, μια αγωγή εναντίον της πολιτείας του Αϊντάχο, η οποία ψήφισε φέτος έναν νόμο, που απαγορεύει σε τρανς κορίτσια και γυναίκες να αγωνίζονται στα σχολικά αθλήματα ως κορίτσια και γυναίκες.

Ο νόμος επιτρέπει επίσης να «αμφισβητείται» το φύλο μαθητριών/μαθητών που ασχολούνται με τον αθλητισμό και απαιτεί τα παιδιά να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να «αποδειχθεί» το φύλο τους. Ένας γιατρός, σύμφωνα με το νόμο, καλείται να εξετάσει τα γεννητικά όργανα, τις ορμόνες και το DNA του νεαρού ατόμου και να καθορίσει το φύλο, κάτι που οι Δημοκρατικοί επεσήμαναν ότι δεν συνιστάται από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Lindsay Hecox
Lindsay Hecox

Η αθλήτρια του Πανεπιστημίου του Μπόιζ, Αϊντάχο, Lindsay Hecox, η οποία είναι τρανς, και η ACLU υπέβαλαν αγωγή εναντίον του τοπικού κυβερνήτη, Brad Little, για να ανατρέψει το νόμο.

Σήμερα, κάποιες από τις πιο διάσημες γυναίκες στον αθλητισμό, αλλά και περισσότερες από 174 αθλήτριες υπογράφουν για την υποστήριξή της.

Billie Jean King
Billie Jean King

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα άθλημα για διάκριση οποιουδήποτε είδους. Είμαι περήφανη που υποστηρίζω όλα τα τρανς άτομα στον αθλητισμό, που θέλουν απλώς την πρόσβαση και την ευκαιρία να αγωνιστούν στο άθλημα που αγαπούν», έγραψε η πρώην τενίστρια Billie Jean King.

«Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα μεγαλώνει όταν καλωσορίζουμε όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές – συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ αθλητών.» 

ΛΟΑΤ+ αθλήτριες δίνουν συμβουλές στον μικρότερο εαυτό τους