Παλαιστής στην Ελβετία κάνει coming out και γίνεται ο πρώτος (ανοιχτά) γκέι επαγγελματίας αθλητής στη χώρα

10/03/2020
από

Ο Curdin Orlik είναι αθλητής πάλης (σ.σ. Swing wrestling) στην Ελβετία. Πριν λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη στο “Τhe Magazine“, αποκαλύπτοντας τη σεξουαλική του ταυτότητα.

“Αυτός είμαι”, δήλωσε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο. “Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Έτσι γεννήθηκα. Αποφάσισα να κάνω coming ουt γιατί προτιμώ να είμαι ελεύθερος από το να κάνω κακό στον εαυτό μου”. 

“Για αρκετό καιρό καταπίεζα αυτό που ήμουν”, συνέχισε ο 27χρονος αθλητής. “Δεν είμαι ακόμη αυτός που θα φιληθεί δημόσια, αλλά θέλω να ξαπλώνω με έναν άνδρα και να μπορώ να τον αγγίζω… Από πάντα γνώριζα ότι ήμουν γκέι, από τα 12 σίγουρα. Αλλά πίστευα ότι είναι λάθος. Θυμάμαι να ακούω διάφορες φράσεις στο σχολείο: ‘αδερφή’, ‘ανώμαλε’. Ή στο σχολείο. Ακόμα και στην πάλη. Αν και κανείς δεν τον έλεγε σοβαρά… απλά ως έκφραση … σε κάνει να πιστεύεις ότι το να είσαι γκέι δεν είναι κάτι καλό. Δεν ήθελα να ήμουν γκέι. Αλλά ήμουν…”

https://www.instagram.com/p/BzfpPYTIbF6/

Ο Orlik περιγράφει και τις πρώτες του προσπάθειες να βρεθεί με άλλους άνδρες μέσω εφαρμογών. “Ένιωθα κακοποιημένος. Πίστευα ότι το να είσαι γκέι σημαίνει να νιώθεις συνέχεια μόνος. Δεν ήταν για εμένα. Ήταν δύσκολο να γνωρίσεις καλούς άνδρες ενώ δε θες να μάθουν οι άλλοι για εσένα. Φοβάσαι ότι κάποιος θα σε εκθέσει. Και με ποιον να μιλούσα για όλα αυτά; Ήμουν μόνος. Θα ακουστεί ηλίθιο, αλλά πίστευα ότι έπρεπε να κάνω πάλι σχέση με γυναίκα”. 

Ο Orlik έκανε σχέση με μια γυναίκα την οποία παντρεύτηκε και έκανε μαζί της και ένα παιδί. Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να κρύβεται άλλο, το είπε στη σύζυγό του και χώρισαν. Πλέον είναι φίλοι.

https://www.instagram.com/p/B7lrL-wHXmk/

Το περιοδικό επεξεργαζόταν στην ιστορία του Orlik για περισσότερο από ένα χρόνο, μιλώντας με τον ίδιο και την οικογένεια του. Μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος αισθάνθηκε έτοιμος να το μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο.
Δες και αυτό!