Το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ τηλεοπτικό κανάλι του Ηνωμένου Βασιλείου αφιερωμένο σε ΛΟΑΤΚΙ+ σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ, το OUTtv, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το OUTtv “προβάλλει ταινίες με έντονες ανατροπές από βραβευμένους τίτλους, indie ταινίες και βραβεία” . Θα προβάλλει, επίσης, “εμπνευσμένα ντοκιμαντέρ, διεθνώς επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων διάσημων ΛΟΑΤΚΙ+ σειρών, reality shows και gameshows.” 

Διατίθεται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ισπανίας. Το κανάλι θα είναι διαθέσιμο στο Sky (κανάλι 330) και το κοινό θα μπορεί να κάνει εγγραφή σε αυτό ηλεκτρονικά, σε 99 δολάρια ετησίως.
Το κανάλι θα προβάλλει ακόμη ΛΟΑΤΚΙ+ φεστιβάλ ταινιών, παρουσιάσεις μόδας, ταξιδιωτικούς προορισμούς και άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ γεγονότα.

Μεταξύ των 500 τίτλων που περιλαμβάνει η βάση δεδομένων του καναλιού εμφανίζονται το RuPaul’s gameshow Gay for Play, ένα μισάωρο comedic trivia game show, όπου μια ομάδα έξι διασημοτήτων βοηθά δυο διαγωνιζόμενους να απαντούν σε ερωτήσεις ποπ κουλτούρας για να κερδίσουν μετρητά και βραβεία. Ακόμη, το Shade – Queens of NYC, το νέο ντοκιμαντέρ Being Divine και η M/M.

Σύμφωνα με το SM Entertainment, αν και το κανάλι διατίθεται αυτήν τη στιγμή μόνο μέσω Sky, αναμένονται σύντομα να ακολουθήσουν περισσότερες πλατφόρμες. Το κανάλι αναφέρει ότι το περιεχόμενό του δεν είναι αποκλειστικά για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και χαιρετίζει όσα άτομα είναι “ανοιχτόμυαλα” .

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπό του: “Στην πραγματικότητα, σε άλλες χώρες βλέπουμε ότι το 40% των θεατών του OUTtv είναι στρέιτ γυναίκες” .

Το OUTtv πρωτοξεκίνησε στο Ισραήλ το 2019 για να σηματοδοτήσει τον μήνα υπερηφάνειας.