«Πιστεύω πως το “γοητεύομαι” είναι πολύ κοντά με το “ερωτεύομαι”».

Πριν λίγους μήνες ασχοληθήκαμε με τους «Δύο Ξένους» και συγκεκριμένα με τον χαρακτήρα του Τόλη. Αναρωτηθήκαμε για το αν στόχος του Αλέξανδρου Ρήγα (δημιουργού της σειράς) ήταν να πατήσει στο απόλυτα ομοφοβικό στερεότυπο της εποχής, ότι ένας γκέι άνδρας είναι γκέι, μέχρι να γνωρίσει την κατάλληλη γυναίκα ή η ανάγκη του να μας δείξει ότι η σεξουαλικότητα δεν είναι απαραιτήτως κάτι το συμπαγές, αλλά ρευστή;

Είχαμε, μάλιστα, φιλοξενήσει και το σχόλιο του ίδιου γι΄αυτόν τον ρόλο:

«Η απάντηση που θα σου δώσω είναι συνέχεια αυτού που σου είπα πριν. Γιατί για εμένα- αυτό που θα σου πω δεν είναι προτροπή ή διδαχή, απλά η άποψή μου – από τη στιγμή που άρχισε να συγκροτείται η κοινωνία και να υπάρχει αρχηγός και αγέλη σταμάτησε και η πραγματική ελευθερία του ανθρώπου. Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν που σταμάτησε και η πραγματική ελευθερία του ανθρώπου, άρχισαν και οι ορμές του να μπαίνουν σε κουτάκια. Για εμένα η πραγματική ελευθερία του ανθρώπου είναι ο πανσεξουαλισμός. Όχι με την έννοια του άναρχου. Ο πανσεξουαλισμός εμπεριέχει και την αγάπη, εμπεριέχει όλες τις μορφές ηδονής που μπορεί να προσφέρει ένα σώμα σ ένα άλλο. Το ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι προτροπή, δεν είναι διδαχή, δεν είναι κήρυγμα. Απλώς είναι η αίσθησή μου, ότι ο άνθρωπος γεννιέται με ορμές που τον φέρνουν στο να ζήσει, να φάει, να πιει, να μεγαλώσει το σώμα του, να επιβιώσει και να αναπαράγει το είδος του, μέσα από την ηδονή που προσφέρει η σεξουαλική πράξη. Αυτή τη σεξουαλική πράξη είναι ευλογημένη είτε πρόκειται για μια πράξη ανάμεσα σ΄έναν άνδρα και μια γυναίκα είτε ανάμεσα σ έναν άνδρα ή ανάμεσα σε μια γυναίκα και μια γυναίκα. Για εμένα ο άνθρωπος έρχεται πολύ κοντά στη φύση του όταν είναι ελεύθερος να δοκιμάζει. Να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει το σώμα του, όταν πρόκειται φυσικά για μια πράξη ενηλίκων και με απόλυτη συναίνεση μεταξύ τους. Δεν το έχουμε καταφέρει. Άρα ο Τόλης ήταν φτιαγμένος σ΄εκείνη τη λογική.»

Ας δούμε τώρα πώς η Δέσποινα Βανδή (υποδύθηκε τη Χαρούλα στη σειρά) σχολίασε στο ΑΝΤΙVIRUS τον τηλεοπτικό αυτόν έρωτα.

«Ήμουν φαν των Δύο Ξένων, οπότε όταν ήρθε ο Αλέξανδρος και μου το πρότεινε, επειδή μου ήταν και οικείο, μπήκα εύκολα μέσα σ΄αυτό. Εννοώ στο να το δεχθώ. Γιατί τα γυρίσματα δεν ήταν και τόσο εύκολα. Ντρεπόμουν πάρα πολύ με όλους αυτούς τους ηθοποιούς γύρω. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και πραγματικά θα ήθελα να το ξανακάνω.»

 «Μου ήταν οικείο γιατί.. με είχε ερωτευτεί ένα άτομο, που μέχρι τότε γνώριζα πως ήταν γκέι. Μιλάω για πολλά χρόνια πίσω. Δεν είχα μπει καν στη δισκογραφία.

Πιστεύω πως από τη στιγμή που φτάνεις στο σημείο να ερωτεύεσαι κάποιο άτομο, ακουμπά τόσα πράγματα μέσα σου, που μάλλον παρακάμπτονται πολλά. Θα μπορούσε να μου έχει συμβεί στο παρελθόν. Δεν μου έχει τύχει, αλλά πιστεύω πως το ‘’γοητεύομαι’’ είναι πολύ κοντά με το ‘’ερωτεύομαι’’».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!