«Όπως πάει το ποτάμι» του Μ. Σέρμαν στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

23/03/2022
από
Όπως πάει το ποτάμι

«Όπως πάει το ποτάμι» του Μάρτιν Σέρμαν την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 & την Κυριακή 3 Απριλίου στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά.

O Μπο, ένας Αμερικανός πιανίστας που ζει στο Λονδίνο και πιστεύει ακράδαντα πως όλες οι ερωτικές σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης, συναντάει στα 62 του μέσω διαδικτύου τον Ρούφους, έναν 29χρονο διπολικό δικηγόρο ο οποίος γοητεύεται από το παρελθόν που ο Μπο αντιπροσωπεύει. Γίνονται ζευγάρι και ζουν μαζί για δεκατρία χρόνια.Η σχέση τους φωτίζεται από αφηγήσεις για όλη την ιστορία του gay κινήματος, από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και σήμερα. Βαθαίνει, δυναμώνει και βρίσκεται μπροστά στα μεγάλα διλήμματα της ερωτικής συμβίωσης: αντισυμβατικότητα ή «κανονικότητα»;

Κίνδυνος ή ασφάλεια; Εξέγερση ή ενσωμάτωση; Στο τέλος, το τρίτο πρόσωπο, ο νεαρός drag performer Χάρυ, θα επιδράσει καταλυτικά στο ζευγάρι…Στο μικροσκόπιο του βραβευμένου συγγραφέα, οι ανασφάλειες, οι εγωισμοί, τα όνειρα, το γήρας, η φθορά, η αναζήτηση ταυτότητας, η αφοσίωση, ο γάμος, η υιοθεσία και βέβαια η αποδοχή.

Ο Σέρμαν στο «Όπως πάει το ποτάμι» καταθέτει μια μεγάλη παρακαταθήκη, μια «εποποιία της διαφορετικότητας» καταφέρνοντας, με αφετηρία τον ομόφυλο έρωτα, να μιλήσει με τόλμη για όλα τα ζευγάρια, όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική ταυτότητα που επιλέγει ο καθένας. Η παράσταση αξιοποιώντας τόσο τη θεατρική, όσο και την κινηματογραφική φόρμα, θέτει στην πραγματικότητα τα αμείλικτα και δύσκολα ερωτήματα που αφορούν όλες και όλους τους ερωτευμένους.Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά-κοστούμια-σχεδιασμός βίντεο: Μικαέλα Λιακατά
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Παπατζανάκη-Χρυσοβέργη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου)
Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης (Μπο), Μάνος Καρατζογιάννης
(Ρούφους), Δημήτρης Ροΐδης (Χάρυ)


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Καλαμαριά, Μεταμορφώσεως 7)
Ημερομηνίες: Παρασκευή 1, Σάββατο 2 Απριλίου, ώρα 21.00 , Κυριακή 3 Απριλίου,
ώρα 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος και 13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων)
Πληροφορίες-κρατήσεις : 2310-842509, 6943-115555
Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», πρωί: 10.30-13.30 και απόγευμα : 18.00-20.30
Δες και αυτό!