Ομοφοβικό περιστατικό σε γκέι μπαρ της Πάρου

07/07/2023
από
Στην Πάρο καταγράφηκε ένα ομοφοβικό περιστατικό, με μια Pride σημαία που βρισκόταν στο μοναδικό γκέι μπαρ της Νάουσας να καίγεται στην πλατεία.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ προχώρησε σε καταγγελία πολλαπλών ομοφοβικών συμπεριφορών στην εκπομπή «Πρωινό» του ANT1. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η κλοπή μιας Pride σημαίας που βρισκόταν στο εξωτερικό του μαγαζιού.

Ο ίδιος δήλωσε ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση «πολέμου» σε καθημερινή βάση λόγω της ταυτότητας του μαγαζιού αλλά και της δικής του. Μεταξύ άλλων είπε: «Το κατάστημα λειτουργεί από πέρυσι. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα υποτίθεται λόγω της μουσικής αλλά προφανώς το πρόβλημα ήταν το Drag Show που κάνουμε, γιατί είναι το πρώτο γκέι μπαρ του νησιού».

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, είπε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο φαίνεται ο δράστης να κλέβει την Pride σημαία του μαγαζιού. Επίσης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πελατισσών, ο δράστης έσκισε με μανία τη σημαία και μετά το μόνο που έγινε γνωστό ήταν τα αποκαΐδια της στην πλατεία της Νάουσας.

Ο ιδιοκτήτης έχει κινηθεί νομικά, και έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία για το ομοφοβικό περιστατικό. Όπως είπε και στην εκπομπή, «είναι η τρίτη φορά που μας κλέβουν τη σημαία μέσα σε δύο χρόνια. Έχει να κάνει σίγουρα με τον συμβολισμό. Δυστυχώς, όλοι νιώθουν κάποια βλέμματα [όταν βρίσκονται στο μαγαζί]. Κάποιοι [μας] τραβάνε και βίντεο».

Πέρα από αυτό, ο ιδιοκτήτης του γκέι μπαρ τόνισε ότι έχουν δεχτεί πάρα πολλά προβλήματα, «ρατσιστικά σχόλια και ομοφοβία». Συγκεκριμένα, έχουν δεχτεί πιέσεις και ομοφοβικές επιθέσεις και από την κοινότητα της Πάρου. «Η κοινότητα [της Πάρου] αποφάσισε μόνη της, πέρυσι να μην μας δώσει την επέκταση μουσικής που έχουν όλα τα μαγαζιά της Νάουσας και κρατούσαμε τη μουσική μέχρι τις 11:00 το βράδυ.

«Είναι το πρώτο γκέι μπαρ που έχει ανοίξει και ήδη έχουμε φάει πολύ πόλεμο λόγω αυτού», δήλωσε.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις εδώ.
Δες και αυτό!