Ομοφοβικό παραλήρημα στην Ουγκάντα από κυβέρνηση και εκκλησία: «Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα προσπαθεί να κάνει τα παιδιά μας γκέι»

27/12/2022
από
Οι πολιτικοί στην Ουγκάντα υποστηρίζουν ότι «η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στοχεύει τα σχολεία και προσπαθεί να κάνει τα παιδιά γκέι».

Σύμφωνα με την Annet Kazaabu, την πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πορνογραφίας στη Διεύθυνση Ηθικής και Ακεραιότητας, τα σχολεία πρέπει να επαγρυπνούν επειδή η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα επιχειρεί «να στρατολογήσει και να μετατρέψει τους μαθητές με πονηρούς τρόπους».

Η ακραία ομοφοβική πολιτικός συμβούλευσε, επίσης, τους γονείς και τα σχολεία να γνωρίζουν τους ανθρώπους που προσφέρουν υποτροφίες και κίνητρα για μαθητές.

Η ανακοίνωσή της έρχεται μετά τις δηλώσεις από τον Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας στην Ουγκάντα, Samuel Stephen Kaziimba Mugalu, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε για μια ομάδα «ύποπτων ατόμων» που είχε αποστολή «να στρατολογήσει παιδιά στην ομοφυλοφιλία». Ο θρησκευτικός ηγέτης είπε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται έναν μηχανισμό για να αναφέρει άτομα που μπορεί να ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία.

«Θέλω να προειδοποιήσω όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους ότι υπάρχουν κακοί άνθρωποι που προσπαθούν να προσελκύσουν παιδιά στην ομοφυλοφιλία υποσχόμενοι χρήματα και χορηγίες. Προτρέπω στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα απλό σύστημα με το οποίο τα παιδιά μπορούν να αναφέρουν αυτούς τους ανθρώπους στις αρμόδιες αρχές που μπορούν να ερευνήσουν και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», είπε ο αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια μιας προ-χριστουγεννιάτικης ομιλίας στις 20 Δεκεμβρίου.

«Σε εκείνους που στρατολογούν παιδιά στην ομοφυλοφιλία, θέλω να σας απευθύνω μια πολύ ισχυρή προειδοποίηση. Αυτά δεν είναι τα λόγια μου, αλλά τα λόγια του Ιησού: “Αν κάποιος κάνει ένα από αυτά τα μικρά… να σκοντάψει, θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς να κρεμάσει μια μεγάλη μυλόπετρα στο λαιμό του και να πνιγεί στα βάθη της θάλασσας”», πρόσθεσε.

Η Ουγκάντα ψήφισε το 2013 έναν νόμο που επέτρεπε σε άτομα που είναι ύποπτα για ομοφυλοφιλία να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη. Αφαιρέθηκε τον επόμενο χρόνο. Το 2021 έγιναν προσπάθειες να παρθούν περισσότερα μέτρα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
Δες και αυτό!