Το CNN μετέδωσε γκέι φιλί την Πρωτοχρονιά και προκάλεσε ομοφοβικές αντιδράσεις

03/01/2024
από
Έντονες ομοφοβικές αντιδράσεις προκάλεσε η προβολή ενός γκέι φιλιού από το CNN, λίγα δευτερόλεπτα μετά την πτώση της μπάλας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη.

Όταν το ρολόι λοιπόν έδειξε τα μεσάνυχτα, οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης στράφηκαν προς τους αγαπημένους τους για να σηματοδοτήσουν την ευτυχισμένη στιγμή με ένα φιλί.

Καθώς οι κάμερες κατέγραφαν τη σκηνή, το πρώτο φιλί από το 2024 που έδειξε το CNN – μαζί με μεγάλα κανάλια όπως το ABC News και το CBS – έτυχε να το μοιραστούν δύο άνδρες.

Ενώ τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα χάρηκαν για τη σύντομη στιγμή εκπροσώπησης, οι ομοφοβικοί χρησιμοποίησαν τις πρώτες στιγμές του νέου έτους για να εκφράσουν το μίσος τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας χρήστης του X χαρακτήρισε το φιλί ως «ψυχολογική επιχείρηση που σχεδιάστηκε για να εισβάλει στην Αμερική».

Ένας άλλος τηλεθεατής χαρακτήρισε τη στιγμή ως μια «πρόστυχη, αρρωστημένη, διαφυλετική στιγμή γκέι φιλιού».

Δεν έλειψαν φυσικά τα σχόλια που περιέγραφαν το φιλί ως «σκηνοθετημένο» επίτηδες από το κανάλι, με σκοπό την προώθηση κάποιας ατζέντας.

Ωστόσο, ευτυχώς, ανάμεσα στα ομοφοβικά σχόλια, υπήρχαν πάρα πολλά άτομα που γιόρτασαν το φιλί και χλεύασαν τις αντιδράσεις.

«Ποτέ δεν θα πίστευα ότι το πρώτο πλάνο του νέου έτους θα ήταν ένα όμορφο κουήρ φιλί. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που ήσασταν γενναίοι!», έγραψε ένα άτομο.

Οι ΗΠΑ δεν ήταν η μόνη χώρα που γιόρτασε τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα κατά την αλλαγή του έτους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κόσμος παρακολούθησε πολύχρωμα πυροτεχνήματα, υπό τη μουσική των Spice Girls στο Λονδίνο, με σκοπό τον εορτασμό των δέκα ετών ισότητας στον γάμο στην Αγγλία και την Ουαλία.
Δες και αυτό!