Ο Μelovin είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Ουκρανίας. Εκπροσώπησε την Ουκρανία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2018, τερματίζοντας στη 17η θέση ενώ κέρδισε στην έκτη σεζόν του X-Factor Ukraine. Μάλιστα, πέρυσι έκανε coming out ως bisexual. 

Από την αρχή του πολέμου, ο Melovin έγινε ενεργός εθελοντής και στήριξε την Ουκρανία. Μαζί με το μουσικό του συγκρότημα, ο καλλιτέχνης πραγματοποίησε πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες σε διάφορα μέρη της χώρας και της Ευρώπης.

Πριν λίγες μέρες, o Melovin έδωσε και μια μεγάλη συναυλία στο Κιέβο, συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο. Δυστυχώς, όμως, κατά τη διάρκεια της συναυλίας αρκετά άτομα βρέθηκαν έξω από τον χώρο της συναυλίας και φορώντας μάσκες διαδήλωσαν εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Αρκετά απ΄αυτά κρατούσαν αφίσες που έγραφαν “ΛΟΑΤ – καταστροφή της οικογένειας”, ενώ κάποια προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Ευτυχώς, κανένας από τους θαμώνες της συναυλίας δεν τραυματίστηκε, ενώ ο καλλιτέχνης και η ομάδα του κατάφεραν να συνεχίσουν τη υπέροχη φιλανθρωπική συναυλία.

Ο τραγουδιστής έλαβε μεγάλη υποστήριξη από το κοινό, ενώ στο διαδίκτυο οι περισσότεροι χρήστες καταδίκασαν τη συμπεριφορά των διαδηλωτών. Χαρακτήρισαν τη δράση τους όχι μόνο ομοφοβική, αλλά και εντελώς ακατάλληλη κατά τη διάρκεια ενός πολέμου με τη Ρωσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομοφοβικές οργανώσεις επιτίθενται στον καλλιτέχνη, σκορπώντας μίσος στην κοινωνία. Ο Melovin είναι γνωστός για την ενεργό υποστήριξή του στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Αστέρι της Eurovision έκανε το πρώτο ηχηρό δημόσιο coming out στη χώρα του