Omgyno Home Tests: Γυναικολογικές εξετάσεις στο σπίτι, μια σύγχρονη και καινοτόμα λύση για την αυτοφροντίδα μας

10/12/2021
Omgyno

Ως θηλυκότητες, μαθαίνουμε πως οι γυναικολογικές εξετάσεις είναι σημαντικές για την πρόληψη μολύνσεων των γεννητικών οργάνων και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων μορφών καρκίνου. Η δειγματοληψία του τραχήλου ή αλλιώς το γνωστό τεστ Παπανικολάου έχει αδιαμφισβήτητα φέρει την επανάσταση στην γυναικολογική υγεία σώζοντας χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο. 

Παρ’ όλα αυτά πολλά άτομα δεν εξετάζονται αρκετά συχνά ή ακόμα και καθόλου. Από έρευνα που πραγματοποίησε η omgyno με συμμετοχή 400 θηλυκοτήτων, παρατηρήθηκε πως πολλές από αυτές χαρακτηρίζουν τις γυναικολογικές εξετάσεις ως αμήχανες, οδυνηρές, ακόμα και τραυματικές. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο ανεξάρτητα ταυτότητας φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού- ουσιαστικά σε οποιοδήποτε άτομο έχει ενεργή σεξουαλική ζωή. Επίσης, συγκεκριμένες υποομάδες είναι λιγότερο πιθανό να εξεταστούν, όπως για παράδειγμα, queer άτομα, γυναίκες στα δύο άκρα της ηλικιακής καταλληλότητας, μετανάστες ή άτομα από χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα. 

Home Test

Η omgyno είναι ένα νέο φεμινιστικό εγχείρημα στον τομέα της υγείας, που έρχεται να προσφέρει, εκτός από υπηρεσίες τηλεϊατρικής με γυναικολόγους και e-shop με προϊόντα για την περίοδο και τη σεξουαλική υγεία, home test για γυναικολογικές εξετάσεις. Η υπηρεσία αυτή είναι αποδεδειγμένα ελεγμένη και προσφέρεται από πολλούς φορείς υγείας στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα!

Η omgyno προσφέρει στα μέλη της κοινότητάς της τα κατάλληλα εργαλεία για την αυτοφροντίδα τους, μέσω μιας ζωτικής λύσης για τον επανασχεδιασμό της εμπειρίας τους με το πιο οικείο μέρος του σώματός τους. Τα home tests μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπιτιού. Το μόνο που χρειάζεται είναι η online παραγγελία του test και η λήψη δείγματος από τον κόλπο μέσω ενός μαλακού βαμβακοφόρου στυλεού. Ακολουθώντας τις σαφείς οδηγίες, μπορείτε να διενεργήσετε το home test τελείως ανώδυνα και με ασφάλεια. Στην συνέχεια, το δείγμα παραλαμβάνεται και αποστέλλεται στο εργαστήριο για ανάλυση και το άτομο λαμβάνει τα αποτελέσματα του μέσω email με πλήρη ιδιωτικότητα εντός 3-5 ημερών. Σε περίπτωση που κάποι@ θέλει να συζητήσει τα αποτελέσματά τ@ ή/και να λάβει συνταγογράφηση από πιστοποιημένη γιατρό, μπορεί να μεταβεί στη σελίδα τηλεϊατρικής του omgyno και να κλείσει μια διαδικτυακή διαβούλευση με γυναικολόγο.

Aυτή η μέθοδος αυτο-δειγματοληψίας έχει δοκιμαστεί, ελεγχθεί και αποδειχθεί εκτενώς τα τελευταία χρόνια. Το Papillomavirus Dumfries and Galloway (PaVDaG), μια πληθυσμιακή μελέτη προσυμπτωματικού ελέγχου σε μια περιοχή της Σκωτίας, στην οποία έλαβαν μέρος 5.318 γυναίκες ηλικίας 20–60 ετών, απέδειξε ότι home test δείγματα συλλεγμένα από τ@ν ασθενή μπορούν να συγκριθούν με την δειγματοληψία από κάποι@ γυναικολόγο και να εντοπίσουν κακοήθεις μορφές του HPV με ακρίβεια. Τέτοιες έρευνες έχουν διεξαχθεί και σε άλλες γεννητικές μολύνσεις όπως η Chlamydia trachomatis όπου κολπικά δείγματα φαίνονται εξίσου ακριβή με αυτά του τραχήλου (η δειγματοληψία του τραχήλου αποτελείται από τη συλλογή κυτταρικού δείγματος από τον τράχηλο από γυναικολόγο). 

Το omgyno δίνει πρόσβαση σε 4 είδη home test τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ: https://www.omgyno.com/el/ht/ 

Τα 6 Πλεονεκτήματα του Home Testing

  1. Ιδιωτικότητα

Εάν ανησυχείτε για την παροχή προσωπικών πληροφοριών σε άλλους όταν έχετε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη ή έχετε άγχος για την επίσκεψη στον γυναικολόγο και προτιμάτε να κάνετε τις εξετάσεις σας στον δικό σας χρόνο και χώρο.

  1. Πρόσβαση

Εάν έχετε ιδιαίτερες ανάγκες πρόσβασης που δυσκολεύουν την μετάβαση σε ραντεβού ή απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα προσβασιμότητας. Τα omgyno home tests περιορίζουν την ανάγκη μεταφοράς και σας δίνουν τη δυνατότητα να προετοιμάσετε τον χώρο σας, φέρνοντας το τεστ σε εσάς.

  1. Χρόνος

Εάν πρέπει να μάθετε γρήγορα τα αποτελέσματα της κατάστασης της υγείας σας, τα αποτελέσματα των omgyno home test παραδίδονται σε 3-5 ημέρες χωρίς να απαιτείται κράτηση ραντεβού εκ των προτέρων.

  1. Χωρίς στίγμα

Εάν ανησυχείτε μήπως σας κρίνουν ή πρέπει να μιλήσετε για το σεξουαλικό σας ιστορικό, τα home test μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτές τις άβολες αλληλεπιδράσεις, εκτός εάν είναι αναγκαίο (και τότε μπορούμε να φροντίσουμε να σας συνδέσουμε με τ@ν κατάλληλ@ γιατρό).

  1. Χωρίς πόνο

Εάν αισθάνεστε πόνο ή σωματική ενόχληση όταν κάνετε τεστ Παπανικολάου στον γυναικολόγο, η λήψη του δικού σας δείγματος με μια μαλακή μπατονέτα είναι εύκολη και χωρίς πόνο.

  1. Aξία

Ανάλογα με το πού ζείτε και τις επιλογές υγειονομικής περίθαλψης που έχετε στη διάθεσή σας, η χρήση ενός omgyno home test μπορεί να κοστίσει λιγότερο από το να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σας.

Όταν μιλάμε για την υγεία, το να αποφεύγουμε τις εξετάσεις μας δεν πρέπει ποτέ να είναι επιλογή. Μια λιγότερο επεμβατική εναλλακτική για την πρόληψη γυναικολογικών ασθενειών είναι επιτέλους στον ορίζοντα και το omgyno είναι εδώ να μας βοηθήσει να την αποκτήσουμε
Δες και αυτό!