Οι στρατιώτες στην Ινδονησία απαγορεύεται να κάνουν σεξ μεταξύ τους

0
218
Δύο στρατιώτες στην Ινδονησία εκδιώχθηκαν από τον στρατό και καταδικάστηκαν σε επτά μήνες φυλάκιση επειδή έκαναν σεξ.

Το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι επί του παρόντος νόμιμο για πολίτες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την South China Morning Post, ωστόσο απαγορεύεται για μέλη του στρατού.

Σύντομα, ωστόσο, θα απαγορευτεί για όλους, καθώς η χώρα μόλις ψήφισε έναν νέο νόμο που απαγορεύει το σεξ εκτός γάμου και τους ομόφυλους γάμους.

Ο νόμος θα ισχύει τόσο για ντόπιους όσο και για αλλοδαπούς.

Η απόφαση κατά των στρατιωτών ανέφερε ότι «οι πράξεις των κατηγορουμένων για διάπραξη αποκλίνουσας σεξουαλικής συμπεριφοράς με το ίδιο φύλο ήταν ακατάλληλες επειδή ως στρατιώτες, οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα για τους ανθρώπους» και δήλωσε ότι «Οι ενέργειες ήταν κατά πολύ αντίθετες με το νόμο ή τις θρησκευτικές διατάξεις».

Η ποινή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καταστολής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη χώρα.

«Αυτό είναι μια παγιωμένη συμπεριφορά μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας της Ινδονησίας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ινδονησίας Ουσμάν Χαμίντ, «όπου μέλη [της υπηρεσίας] απολύονται ή οδηγούνται στα δικαστήρια μόνο και μόνο για το ποια είναι».

Το 2020 έγινε, επίσης, έφοδος σε ένα γκέι πάρτι και αφού ταπείνωνε δημόσια 141 άνδρες που συνελήφθησαν σε μια γκέι σάουνα το 2017, η κυβέρνηση απαγόρευσε όλο το ΛΟΑΤΚΙ+ τηλεοπτικό περιεχόμενο, προσπάθησε να κλείσει μια διεθνή αθλητική ΛΟΑΤΚΙ+ εκδήλωση και στην περιοχή Ατσέχ συνέλαβε 12 τρανς γυναίκες.

Ένας δήμαρχος στη χώρα ζήτησε πρόσφατα να αυξηθούν οι επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Στην επαρχία Ατσέχ (το ένα μέρος όπου η ομοφυλοφιλία είναι επί του παρόντος απαγορευμένη), τα γκέι άτομα αντιμετωπίζουν 100 μαστιγώματα ως τιμωρία.