Με υπερηφάνεια ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Proud Seniors Greece (ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων 50 και άνω) αναγγέλλουν ως επίτιμο μέλος το (they them) Vreer Verkerke για την προσφορά στην οργάνωση μας αλλά και για την εργασία τ@ όσον αφορά στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα γενικότερα.

Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για την έως τώρα συμβολή τ@ στο κομμάτι των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας με τις αντίστοιχες οργανώσεις σαν την δική μας, στην Ολλανδία, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Ο τίτλος του επίτιμου μέλους θα αποδοθεί στo Vreer στις 5/8/2022 από τον πρόεδρο του Σωματείου, σε εκδήλωση που θα γίνει την εβδομάδα εορτασμών υπερηφάνειας, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Με εκτίμηση Το Διοικητικό Συμβούλιο.
Proud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω Αθήνα 24/6/2022

Ακολουθεί το βιογραφικό του επίτιμου μέλους Vreer Verkerke
Σε ενεργό δράση από τη δεκαετία του ’90, το Vreer είναι γνωστό ακτιβιστικό άτομο από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες για τα τρανς δικαιώματα, από τοπικό και περιφερειακό, μέχρι και παγκόσμιο επίπεδο.

Υπηρέτησε για σχεδόν 10 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του Transgender Europe (TGEU), δημιούργησε την πρώτη Oλλανδική genderqueer κολλεκτίβα, την Noodles – για την ελευθερία του σεξ, του φύλου, και του σεξουαλικού προσανατολισμού – και συμμετείχε σε πολλές συζητήσεις γύρω από τα τρανς δικαιώματα και την υγεία των τρανς ατόμων, σε πολλά μέρη.

Είναι το ιδρυτικό άτομο της εδώ και έξι χρόνια κολλεκτίβας Principle 17 για την υγειονομική περίθαλψη των τρανς ατόμων με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτόν τον καιρό το Vreer αναπτύσσει ένα εναλλακτικό όραμα για την υγειονομική περίθαλψη των τρανς ατόμων, το οποίο βασίζεται στην αυτοδιάθεση, και στον σεβασμό της αυτονομίας των τρανς ατόμων. Τέλος, υπήρξε συνιδρυτικό άτομο του Transgender Network Netherlands πριν από 10 χρόνια.