Οι «λουλούδες» του Αντώναρου και τα προβληματικά σχόλια των πολιτικών που πρέπει να σταματήσουν

966
Για «περιφερόμενες λουλούδες» έγραψε χθες ο Ευάγγελος Αντώναρος, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος προφανώς στους (όχι μόνο) πολιτικούς του αντιπάλους. 

Η αναφορά του αυτή, μάλιστα, σχολιάστηκε από πολλά άτομα – ανάμεσα σε αυτά και ο Αλέξης Πατέλης -, τα οποία την αναγνώρισαν (σ.σ. δικαίως) ως ομοφοβική.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: εδώ και χρόνια βλέπουμε/ακούμε πολιτικά πρόσωπα (από όλα τα κόμματα, να το τονίσουμε αυτό) να χρησιμοποιούν στον δημόσιο λόγο τους ομοφοβικές και τρανσφοβικές εκφράσεις, με τη δικαιολογία του «είναι απλά μια έκφραση», «πλάκα κάνουμε» ή δεν το «εννοούσα έτσι». Η δικαιολογία αυτή, ωστόσο, δεν μειώνει καθόλου την κακοποιητική επίδραση που μπορεί να έχει ένα τέτοιο σχόλιο σε ένα ΛΟΑΤΚΙ+ σχόλιο – μην ξεχνάμε ότι γίνεται δημόσια.

Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να τα κάνουμε κυρίως αν/όταν θέλουμε να πείσουμε ότι νοιαζόμαστε για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Και “ναι” οι εκφράσεις αυτές συνιστούν κακοποιητικό λόγο.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!