Οι καλύτερες χώρες για να εργαστεί ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο

22/03/2024
από
Μια νέα έρευνα αποκάλυψε τις χώρες που έχουν τα πιο συμπεριληπτικά και φιλικά προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εργασιακά περιβάλλοντα.

Ενώ μερικά κράτη φαίνεται να προωθούν όλο και περισσότερο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, άλλες χώρες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να εισάγουν αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμους και να μην τιμωρούν τη ρητορική μίσους.

Εμπνευσμένη από την παρατήρηση μιας απότομης αύξησης των διαδικτυακών αναζητήσεων για «διακρίσεις στον χώρο εργασίας», η παγκόσμια εταιρεία παροχής χώρων εργασίας Instant Offices θέλησε να μάθει ποιες χώρες του κόσμου είναι οι καλύτερες για να εργαστεί κάποιο άτομο.

Κατέταξαν τις καλύτερες αναλύοντας και βαθμολογώντας τις χώρες με υψηλό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, με βάση την ετήσια άδεια, την ευτυχία, τις ώρες εργασίας, την ετήσια άδεια, τη γονική άδεια και την ισότητα.

Νορβηγία

Η σκανδιναβική χώρα που φημίζεται για τα φιόρδ και το υπέροχο σκι μπορεί τώρα επίσης να υπερηφανεύεται ότι είναι η χώρα στον κόσμο με τις λιγότερες διακρίσεις στον εργασιακό χώρο.

Έχει υψηλή βαθμολογία συμπεριληπτικότητας και βρίσκεται σε καλή θέση στον δείκτη ισότητας, ενώ οι Νορβηγοί απολαμβάνουν μια ισχυρή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, με μέσο όρο 34 ώρες την εβδομάδα “στο γραφείο”.

Οι εργαζόμενες λαμβάνουν τουλάχιστον 49 εβδομάδες άδεια μητρότητας με αποδοχές και πέρυσι η κυβέρνηση θέσπισε ποσόστωση για την εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Καναδάς

Ο Καναδάς σημείωσε υψηλή βαθμολογία στον δείκτη ισότητας των φύλων και στην ασφάλεια των γυναικών στην εργασία.

Η χώρα διαθέτει ισχυρή νομική προστασία κατά των διακρίσεων και ιστορικό κοινωνικής αποδοχής προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Σουηδία

Η βαθμολογία και η φήμη της Σουηδίας για τη συμπεριληπτικότητα απορρέουν από ένα δίχτυ ασφαλείας που εξασφαλίζει ένα βασικό βιοτικό επίπεδο για όλα.

Η χώρα διαθέτει επίσης ισχυρές πολιτικές γονικής άδειας και για τους δύο γονείς και ένα ιστορικό φιλόξενων μεταναστευτικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής κατάρτισης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Τιμητικές αναφορές

Ολλανδία

Η Ολλανδία κατατάσσεται ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο για την παροχή ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενα άτομα, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια επισκόπηση της ILGA Europe.

Επίσης, βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα ως το καλύτερο μέρος για τη διαβίωση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, με την υψηλότερη βαθμολογία (9,5) για την κοινωνική αποδοχή των κουήρ ατόμων.

Ελβετία

Με πολλά μέρη να προσφέρουν θέα στις Άλπεις, δεκαετίες ειρήνης και ουδετερότητας και περισσότερες από μια μπάρα φανταστικής σοκολάτας, δεν είναι περίεργο που η Ελβετία κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα του Instant Office με τις «πιο ευτυχισμένες χώρες για να εργαστεί κανείς».

Η Ελβετία κατατάσσεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τον κατώτατο μισθό και υποστηρίζει την υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, με μέσο όρο 34,5 ώρες την εβδομάδα για να κερδίσει κανείς τα προς το ζην.

Άσχημα τα νέα για το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ:

Ενώ η πληρωμένη άδεια μητρότητας για 39 εβδομάδες τουλάχιστον βοήθησε το Ηνωμένο Βασίλειο να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των καλύτερων χωρών για να εργάζονται οι γονείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρήκαν θέση σε καμία από τις τρεις πρώτες λίστες του Instant Office.

Οι ΗΠΑ προηγήθηκαν μόνο της Ινδίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και του Μεξικού όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων από λοατκιφοβικές διακρίσεις.
Δες και αυτό!