Οι γονείς του Ζακ για τον Στέφανο Κασσελάκη και την επέτειο της δολοφονίας

538
καταθέσεις, Κωστόπουλος, Ζακ
Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου έκαναν μια ανάρτηση στα social media στην οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην επέτειο της δολοφονίας του Ζακ, από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Λίγες μέρες πριν, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ήταν η 5η επέτειος από τη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie. Κάποια πολιτικά πρόσωπα προχώρησαν σε σχετικές δηλώσεις, με τον Στέφανο Κασσελάκη όμως να απουσιάζει.

Αναφερόμενοι σε αυτό το γεγονός, οι γονείς του Ζακ έγραψαν στον λογαριασμό τους στο Facebook: «Είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση να μπορείς να βγεις έξω με το σύντροφό σου και κανένας να μη σε χλευάζει ή να μη σου επιτεθεί . Όμως για χιλιάδες ανθρώπους στη Ελλάδα αυτό είναι ανέφικτο και επικίνδυνο». Στη συνέχεια, τονίζουν ότι από ένα ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικό περιμένουν να δώσει περισσότερους αγώνες για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τα δικαιώματα της ώστε «όλες οι ζωές να έχουν αξία».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Ο Ζακ έδωσε μεγάλες μάχες και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και όχι μόνο. Δολοφονήθηκε για τις ταυτότητες του και σύρθηκε μέσα από τη λάσπη. Οι δολοφόνοι του είναι ακόμη ελεύθεροι.

Ο νέος αρχηγός του ΣΎΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο όνομα του Ζακ, παρόλο που την περασμένη Πέμπτη ήταν η 5η επέτειος του θανάτου του. Είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση να μπορείς να βγεις έξω με το σύντροφό σου και κανένας να μη σε χλευάζει ή να μη σου επιτεθεί . Όμως για χιλιάδες ανθρώπους στη Ελλάδα αυτό είναι ανέφικτο και επικίνδυνο. Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στερούνται πολλά δικαιώματα και οι ζωές τους είναι αβίωτες.

Περιμένουμε από έναν αρχηγό κόμματος που ανήκει στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να δώσει τις μεγαλύτερες μάχες υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου όλες οι ζωές θα έχουν αξία και θα μπορούν να βιωθούν με αξιοπρέπεια και ευημερία.

Στη συνάντηση μας με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2022 μας είπε ότι ο Ζακ ήταν ένας σπόρος. Ελπίζουμε αυτός ο σπόρος να καρπίσει με τη βοήθεια των ανθρώπων που έχουν την εξουσία να κάνουν αλλαγές.

Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου».