Οι fans του Red White & Royal Blue επαινούν την bi εκπροσώπηση

0
129
Οι θαυμαστές του Red, White & Royal Blue έσπευσαν να επαινέσουν τη νέα ταινία για τη σωστή απεικόνιση της bi εμπειρίας. 

Βασισμένη στο διεθνές μπεστ σέλερ του Casey McQuiston, η διασκευή του Amazon Prime παρακολουθεί το ειδύλλιο μεταξύ ενός Βρετανού πρίγκιπα και του πρώτου γιου των Ηνωμένων Πολιτειών, Alex Claremont-Diaz.

Η δίωρη ταινία, σε σκηνοθεσία του Matthew López και με τη συμμετοχή του Stephen Fry, έφερε στην οθόνη την ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση.

Στο βιβλίο, ο Alex περνάει μια κρίση σεξουαλικής ταυτότητας αφού φιλήσει για πρώτη φορά τον Henry, και πριν αποδεχτεί ότι είναι τελικά bi. Στην ταινία, το δίλημμα του αποκόπτεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά αυτό δεν μειώνει τις σημαντικές στιγμές όπου υπερασπίζεται δυνατά και περήφανα την bi κοινότητα.

Μια σκηνή που επαινέθηκε ιδιαίτερα από τους θαυμαστές είναι όταν ο Alex, τον οποίο υποδύεται ο Taylor Zakhar Perez, κάνει coming out στη μαμά του, την πρόεδρο.

Η άνευ όρων υποστήριξή της είναι τουλάχιστον συγκινητική. Αφού κάνει το coming out η μαμά του, του λέει: “Ξέρεις, το B στο LGBTQ δεν είναι ένα σιωπηλό γράμμα“.

Η εκπροσώπηση των bi ατόμων είναι ελάχιστη, τόσο μέσα στην κοινότητα όσο και στα mainstream μέσα ενημέρωσης. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο López αισθάνθηκε τόσο συγκινημένος με την μεταφορά του μυθυστορήματος στην οθόνη.

Είμαι ένας κουήρ Πορτορικανός και πιστεύω ότι αν είχα πρόσβαση στον Alex Claremont-Diaz ως νεότερος άνθρωπος, ίσως να είχα ευκολότερη πορεία στη ζωή μου“, δήλωσε ο López.

Προφανώς έχει κάνει καλή δουλειά, διότι οι bi θαυμαστές είναι ενθουσιασμένοι με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Δεδομένου ότι ένας bi χαρακτήρας βρίσκεται στο επίκεντρο της ερωτικής ιστορίας, ο López θέλησε να τονίσει ότι δεν πρόκειται απλώς για μια “γκέι ερωτική ιστορία“.

Μιλώντας στο PinkNews, είπε: “Μερικές φορές ενοχλούμαι όταν οι άνθρωποι λένε: ‘Ω, είναι δύο γκέι άντρες’. Στην πραγματικότητα, όχι, είναι ένας γκέι άνδρας και ένας bi άνδρας.

Είναι ερωτευμένοι και είναι ένα γκέι ζευγάρι, ναι. Αλλά όπως είναι στο μυθιστόρημα και στην ταινία, το Β στο LGBTQ+ δεν είναι ένα σιωπηλό γράμμα. Αυτό ήταν πραγματικά σημαντικό για μένα, γιατί ήταν σημαντικό για το Casey McQuiston“.

Η ταινία Red, White & Royal Blue προβάλλεται τώρα στο Prime Video.