Οι 5 καλύτεροι κουήρ χαρακτήρες στο Grey’s Anatomy

23/02/2024
από
Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρων σε κατά τ’άλλα στρέιτ σειρές, έχει αυξηθεί. Έτσι λοιπόν, και το Grey’s Anatomy – που προσπαθούσε (με κάποιες δυσκολίες) να είναι συμπεριληπτικό από το ξεκίνημά του – έχει πολλούς και διαφορετικούς ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες, ακόμα και από τις πρώτες σεζόν. 

Το Grey’s Anatomy, σε περίπτωση που δεν το έχετε δει, είναι ένα ιατρικό δράμα που παρακολουθεί την προσωπική και επαγγελματική ζωή μιας ομάδας γιατρών στο Grey Sloan Memorial Hospital. Οι χαρακτήρες της σειράς είναι πολύπλοκοι και καλογραμμένοι, και ορισμένοι από αυτούς είναι και κουήρ. 

Εμείς λοιπόν, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τους αγαπημένους μας ΛΟΑΤΚΙ+ «γιατρούς» της σειράς, φυσικά με σειρά προτεραιότητας. Ποιοι είναι οι δικοί σας; 

5. Casey Parker

Casey Parker (1)

Ο Casey Parker, τον οποίο υποδύεται ο Alex Blue Davis, είναι από τους τρανς γιατρούς που έχουν υπάρξει στη σειρά. Στο κοινό έγινε αρχικά γνωστός για την αφοσίωσή του στους ασθενείς του και για τη συμπόνια του. Μια από τις καλύτερες σκηνές του ήταν αυτή που έκανε coming out στη Miranda Bailey. 

4. Carina DeLuca

Carina DeLuca (1)

Η Carina DeLuca (Stefania Spampinato) είναι η μεγαλύτερη αδελφή του Andrew DeLuca (Giacomo Gianniotti) και η πρώην φίλη της Arizona Robbins (Jessica Capshaw). Την αγαπάμε επειδή αψηφά αρκετά στερεότυπα και προσπαθεί να σπάσει την αυστηρή ιατρική μεθοδολογία, ενώ παράλληλα αγκαλιάζει τη δική της bi ταυτότητα – μια ταυτότητα που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στην τηλεόραση.

3. Callie Torres

Callie Torres (1)

Η Callie Torres (Sara Ramirez) είναι μια ταλαντούχα ορθοπεδική χειρουργός που εντάσσεται στη δεύτερη σεζόν της σειράς. Είναι ένας πολύ αγαπητός χαρακτήρας που φημίζεται για την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική συμπεριφορά που έχει. Η σεξουαλικότητα της Callie δεν αντιμετωπίζεται ως μέσο πλοκής ή ως στερεοτυπική αναπαράσταση, αλλά μάλλον ως ένα κρίσιμο συστατικό αυτού που είναι. Φυσικά, την αγαπήσαμε και μέσα από την πολύπλοκη σχέση της με την Arizona. 

2. Arizona Robbins

Arizona Robbins (1)

Η Arizona Robbins είναι παιδοχειρουργός και πρώην επικεφαλής της εμβρυϊκής χειρουργικής, και τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην πέμπτη σεζόν της σειράς. Είναι ένα από τους καλύτερους κουήρ χαρακτήρες, λόγω της θετικής και ενδυναμωτικής της απεικόνισης. Η ταυτότητά της αντιμετωπίζεται ως ένα υπέροχο χαρακτηριστικό της και όχι ως μια πηγή σύγκρουσης και ντροπής – κάτι που συμβαίνει συχνά με τους λεσβιακούς χαρακτήρες. Εξερευνά τις σχέσεις της σε όλη τους την πολυπλοκότητα, αναδεικνύει τις χαρές και τις δυσκολίες, και αγωνίζεται πάντα για την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό των ασθενών της. 

1. Kai Bartley

Kai Bartley (1)

Το Kai Bartley (E.R. Fightmaster) το γνωρίζουμε ενώ κάνει μια έρευνα βλαστοκυττάρων, για τον David Hamilton (Peter Gallagher) στο Grey Center, αλλά και ως το ερωτικό ενδιαφέρον της Amelia. Είναι το πρώτο non-binary άτομο της σειράς, το οποίο υποδύεται επίσης ένα non-binary ηθοποιό – κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Πέρα από αυτό, το Kai απεικονίζεται με πλήρη σεβασμό, αναδεικνύοντας τον τρόπο που σχετίζεται με τους γύρω του όσον αφορά στην ταυτότητα φύλου του, και συμβάλλοντας έτσι στην ορατότητα. Είναι επίσης ένα τεράστιο crush πολλών θαυμαστών της σειράς!
Δες και αυτό!