Η κανονικότητα επέστρεψε (λέμε τώρα), και οι κινηματογραφικές αίθουσες μας υποδέχονται. Όπως και στο προηγούμενο άρθρο, έτσι και σε αυτό, θα μιλήσουμε για τρόπους καλής συμπεριφοράς. Αυτή τη φορά, ο στόχος μας είναι μια ευχάριστη προβολή με λιγότερα νεύρα και καθόλου μαλλιοτραβήγματα. Ακολουθήστε ευλαβικά.

Η σιωπή είναι χρυσός

Οι περισσότερες/οι/@ πάμε σινεμά για να παρακολουθήσουμε ταινία, και όχι για να ακούμε δακρύβρεχτες λεπτομέρειες για τον χωρισμό σας με τη Μαρία. Καταπιέστε την αδιαβάθμητη επιθυμία σας να σχολιάζετε κάθε σκηνή, και κρατήστε τη γνώμη σας για το διάλειμμα ή για το τέλος. Μπορεί τα μπουτάκια του πρωταγωνιστή να είναι εξόχως σφριγηλά, όμως αυτός δεν είναι λόγος να ουρλιάζετε σα λύκαινα σε οίστρο. Με λίγα λόγια, σεβαστείτε την επιθυμία των θεατών για μια γαλήνια προβολή.


Τι κάνω μόνη μου μες στο σαλόνι μου

Μπορεί τα αναπαυτικά καθίσματα και η ζεστή ατμόσφαιρα να θυμίζουν το σαλόνι σας, αλλά δεν είναι. Μαζέψτε τις ποδάρες σας από την πλάτη του μπροστινού, και μη ρυπαίνετε δάπεδο και καθίσατα. Η σκέψη ”θα τα μαζέψει η καθαρίστρια” είναι -εκτός από μαλακισμένη- πολύ προσβλητική. Αν ρίξετε κατά λάθος κάτι κάτω, φροντίστε να το μαζέψετε. Πετάξτε τα αχρείαστα στα σκουπίδια καθώς φεύγετε, και μην αναγκάζετε το συνεργείο καθαρισμού να περισυλλέγει κολλημένες τσίχλες και μουσκεμένα ντίλντο.


Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

Κρατήστε τις υποψίες σας για την ανάπτυξη της πλοκής για τον εαυτό σας, και περιμένετε το φινάλε πριν βγάλετε συμπεράσματα για το ποιος είναι ο δολοφόνος. Ακόμα κι αν γνωρίζετε κάτι με σιγουριά, μην το αποκαλύπτετε φωναχτά. Κανείς δε θα σας επαινέσει για την εξυπνάδα σας, ούτε θα πάρετε βραβείο Άγκαθα Κρίστι, επειδή λύσατε νωρίς τον γρίφο. Αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε, μοιραστείτε την πληροφορία με το διπλανό σας, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για μπούφλα.


Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Κάντε τη χάρη στους υπόλοιπους θεατές, και μπείτε εγκαίρως στην αίθουσα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπαστικό, από το να βλέπεις καμπουριασμένες σκιές να προσπαθούν να χωθούν ανάμεσα στα πόδια σου. Αν καθυστερήσατε για σοβαρό λόγο, και όχι επειδή χαζεύατε γκομενάκια την ώρα που ανακοίνωναν την είσοδό σας, προσπαθήστε να είστε σύντομοι και ευγενικοί. Αν δείτε αρκετό κόσμο στη σειρά που πρέπει να καθήσετε κι εσείς, προτιμήστε να βολευτείτε κάπου αλλού μέχρι το διάλειμμα.


Μπουκιά και συγχώριο

Ξέρω ότι δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό, αλλά προσπαθήστε να μην κουβαλάτε μαζί σας τον μισό μπουφέ. Όλοι θέλουμε να τσιμπάμε κάτι την ώρα της ταινίας, αλλά η ηχορύπανση από τα δεκάδες πλαστικά σακουλάκια που ανοίγουν κάθε τρεις και λίγο, είναι εκνευριστική. Αν πεινάτε πολύ, κανονίστε μια επίσκεψη σε ένα σουβλατζίδικο μετά την προβολή. Αντισταθείτε στον πειρασμό να μετατρέψετε την αίθουσα στο κουτούκι της Μαριγώς, και παρηγορήστε την πεινασμένη σας ύπαρξη με μπόλικο ποπ-κορν.


Αν από την άλλη, δε γουστάρετε να σας λένε τι να κάνετε, υπάρχει η επιλογή να δείτε ταινία σπίτι σας. Ρίξτε ένα βλέφαρο στο παρακάτω άρθρο, και είμαι βέβαιη ότι θα βρείτε κάτι συναρπαστικό.

Έξι μοναδικές ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες που δεν έχετε δει

 

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).