Ο Τσιάρτας ταύτισε την παιδοφιλία με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα έβαζε στο σπίτι του έναν γκέι

09/02/2023
Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά την απόφαση της μητέρας και της αδερφής του Βασίλη Τσιάρτα να πάρουν αποστάσεις τόσο από την πολιτική δραστηριότητα του πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστή όσο και από τις ακραία ρατσιστικές του απόψεις. 

«Ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες», σημείωσε η οικογένειά του με τις πρωινές – μεσημεριανές εκπομπές (και τους εκνευριστικούς πανελίστες τους) να επικρίνουν την απόφαση της σημειώνοντας δεικτικά πως «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να χρειάζεται να το κάνει θέμα οποιοσδήποτε συγγενής». 

Και δεν φτάνει που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να παίρνουμε αποστάσεις από τον κακοποιητικό λόγο και τη ρητορική μίσους, κάποιοι το πάνε ένα βήμα παραπέρα παρέχοντας δημόσιο βήμα στον Τσιάρτα για να προσφέρει άφθονη κακοποίηση.

Πάρτε για παράδειγμα την εκπομπή “Μπρα Ντε Φερ” του Δημήτρη Τάκη και της Χριστίνας Κοραή στο PARAPOLITIKA 90,1.

Ο Βασίλης Τσιάρτας προσκλήθηκε (τηλεφωνικώς) στην εκπομπή και αφού μίλησε για «λαθρομετανάστες» (κι άλλα τέτοια ρατσιστικά) αποφάσισε να ταυτίσει «τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με την παιδοφιλία».

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον νόμο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, σχολίασε:

«Δεν μιλάμε για ενηλίκους που ξέρουν, που έχει διαμορφωθεί το σώμα τους, η προσωπικότητά τους, ο ψυχισμός τους, που ξέρουν τι θέλουν. Εκείνο το νομοσχέδιο πήγε να περάσει ελεύθερα… Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μπορεί να επιβάλλεται με το έτσι θέλω για κάποια παιδιά ανήλικα που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη τίποτα σχεδόν.

Αυτό που ήταν ο γενικότερος στόχος ήταν να μην υπάρχει ηλικιακό σεξουαλικό όριο, όμως με την τότε τοποθέτησή μου υπήρξαν κάποια κόμματα μέσα στη Βουλή τα οποία είπαν να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάζει αν αυτά τα παιδιά χρήζουν αλλαγής φύλου.

Στο δικαστήριο που είχα πρόσφατα, που καταδικάστηκα πρωτόδικα για τρανσφοβία, μια ψυχολόγος μάρτυρας της αντίπαλης πλευράς είπε ότι με τη δήλωσή μου αυτή προκάλεσα να δημιουργηθεί μέσα στη Βουλή αυτή η επιστημονική επιτροπή.

Αυτή η ίδια είπε ότι εξέτασε 300 παιδιά, και από αυτά τα 300 παιδιά στην Επιτροπή πήγαν μόνο τέσσερα και μάλιστα χαρακτήρισαν την Επιτροπή ότι κάνει bullying στα παιδιά. Σκέφτεστε πόσα παιδιά έσωσα τότε με αυτή μου την τοποθέτηση. Γνωρίζετε ότι η LGBTQ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία», είπε αρχικά.

«Προσβάλλομαι όταν βλέπω σε pride παρελάσεις να τοποθετούνται ενδυμασίες με τον Χριστό, την Παναγία και όλες αυτές οι προσβολές που γίνονται. Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, γιατί αυτός ο τρόπος που θέλουν όλοι αυτοί να επιβάλουν αυτό είναι φασιστικό και ρατσιστικό».

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι απαράδεκτο στην εποχή μας να δίνεται χρόνος σε ρατσιστικές δηλώσεις και βήμα σε ομοφοβικούς – τρανσφοβικούς ανθρώπους. Απαράδεκτη είναι όμως και οι στάση των δημοσιογράφων – παρουσιαστών απέναντι σ΄αυτές. Που όχι μόνο επιτρέπουν να ακούγονται δημόσια αλλά τις δέχονται χωρίς καμία αντίδραση και τις προκαλούν με ερωτήσεις όπως αυτή που έκανε η δημοσιογράφος (Χριστίνα Κοραή) στον Τσιάρτα:

«Εσείς θα βάζατε στο σπίτι σας έναν γκέι».

Αίσχος!!

Υ.Γ.1: Φυσικά και κανένα άτομο σε αυτή την εκπομπή δεν φαίνεται να γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Υ.Γ.2: Ο Τσιάρτας δήλωσε ότι «βολιδοσκοπήθηκε πολιτικά» και από άτομα της Νέας Δημοκρατίας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!