Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για το coming out του στην εκπομπή του Fipster

29/05/2024
από
Στην εκπομπή του Fipster στο YouTube βρέθηκε καλεσμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και μεταξύ άλλων μίλησε για την περίοδο που έκανε coming out στους γονείς του.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στο coming out, παραδέχτηκε ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολο».

«Γενικά δεν είχα σχέση αποδοχής με τους γονείς μου, γιατί έχω υπάρξει ανεξάρτητος από τα 14 μου, και οικονομικά ανεξάρτητος. Η ιδέα ότι έπρεπε να πάρω την άδεια από τους γονείς μου δεν ήταν κάτι που πέρασε από το μυαλό μου. Αυτό που πέρασε από το μυαλό μου ήταν ότι δεν ήθελα να τους φορτώσω με ένα βάρος παραπάνω», πρόσθεσε.

Για τη στιγμή που μίλησε στην οικογένειά του είπε: «Ήταν τα γενέθλια του πατέρα μου και γινόταν 70 χρονών. Εκεί που ήμασταν λοιπόν στο τραπέζι ο πατέρας μου ήταν λίγο εκνευρισμένος με μερικά επιχειρηματικά προβλήματα δικά μου και έτσι βγήκε έξω να ξεθυμάνει.

«Και τότε το είπα στη μητέρα μου. Της είπα “αν αυτή η σχέση είναι με αγόρι;”. Η αντίδραση της δεν ήταν η καλύτερη εκείνη τη στιγμή. Δεν της είπα ότι υπήρχε άνθρωπος στη ζωή μου, το είπα γενικά. Δεν είχα σχέση τότε, αλλά είχα γνωρίσει τον Τάιλερ και λέω ότι αυτό το άτομο δεν θέλω να το χάσω. Το να βρεις ένα άτομο, το οποίο δεν μπορείς να φανταστείς [ότι δεν θα έχεις] την υπόλοιπή σου ζωή, είναι πολύ σπάνιο. Δεν ελέγχεις το πώς αρχίζει αυτό.

Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος είχε επίγνωση της σεξουαλικής του ταυτότητας πολύ πριν τον Τάιλερ, αλλά την καταπίεζε «για τουλάχιστον 15 χρόνια».

«Άρχισα να κλαίω εκεί πέρα και της λέω της μητέρας μου, μην πεις τίποτα στον μπαμπά είναι δικό μου δικαίωμα να το πω εγώ. Ένα μήνα μετά πήγα στην Κρήτη να τους δω. Βλέπω τον πατέρα μου εκεί πέρα, σαν να μην μπορώ να του μιλήσω και μαθαίνω τότε ότι του το είχε πει η μητέρα μου επί τόπου, την ίδια νύχτα και μου το έκρυψαν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι «υπάρχει και μια υπεροψία των γονιών, που λένε ότι ξέρω το παιδί μου καλύτερα από το παιδί μου. Δεν ισχύει αυτό. Τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τον εαυτό τους και θέλουν την αποδοχή των γονέων. Οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά μερικές φορές δεν ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο».

Αν και η πρώτη αντίδραση δεν ήταν ιδανική, η οικογένειά του χρειάστηκε λιγότερο από ένα μήνα για να το αποδεχτεί, όπως είπε, αφού και οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι είναι κάτι που υπάρχει χρόνια.

«Δεν ήταν ιδανικό σενάριο για μένα. Πραγματικά, συμπάσχω με τα παιδιά στη χώρα μας, τα οποία δεν έχουν αυτήν τη στιγμή στενές σχέσεις με τους γονείς τους, εξαιτίας της ταυτότητάς τους. Παρακαλώ τους γονείς να σταματήσουν αυτήν την εγωιστική στάση και να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι ερχόμενος στην Ελλάδα, και ενώ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική, δεν ένιωσε την ανάγκη να το κρύψει.

«Πρώτον, κάνοντας αυτό θα ήταν προσβολή προς το άτομο που αγαπώ και λατρεύω και για το οποίο είμαι περήφανος. Αξίζει για τη δήθεν κρίση των άλλων να είσαι μόνος όλη σου τη ζωή; Ή να είσαι κρυμμένος;», είπε συγκεκριμένα, ωστόσο παραδέχτηκε ότι πιστεύει ότι η απήχησή του θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε πει ότι είναι γκέι.
Δες και αυτό!