Ο γιος του Σούπερμαν έκανε coming out στον πατέρα του ως αμφιφυλόφιλος (bi) σε μια συναισθηματική έκδοση του κόμικ – και φυσικά, ο πατέρας του τον αποδέχεται.

Η στιγμή περιγράφεται στο τεύχος 17 του “Superman: Son of Kal-El” σε μια απίστευτα καλογραμμένη συνομιλία μεταξύ του Σούπερμαν και του γιου του, Jon Kent.

Αφού επέστρεψε στη Γη από την αποστολή του στον Warworld, ο Σούπερμαν ανακαλύπτει ότι ο γιος του είναι σε σχέση με τον δημοσιογράφο Jay Nakamura. Ενώ αποδέχεται πλήρως τον γιο του, ο παγκοσμίου φήμης υπερήρωας παλεύει με την ιδέα, ότι ο Jon μπορεί να μην είναι έτοιμος να του ανοιχτεί για τη σεξουαλικότητά του. Στο τεύχος, οι δυο τους μιλάνε, τελικά, και όταν ο Jon ανοίγεται, ο Σούπερμαν απαντά:

«Ό,τι και να γίνει, θα σταθώ δίπλα σου. Θα σε υπερασπιστώ. Θα σε αγαπώ και θα είμαι πάντα ο πατέρας σου».

 Η στιγμή αντιμετωπίστηκε με ένα εικονικό χειροκρότημα από το κοινό των κόμικς.

«Ως cis γκέι άνδρας, του οποίου οι γονείς ήταν καταπληκτικοί, όταν τους το είπα, αυτό το τεύχος με έκανε ακόμα και να κλάψω», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Αυτό το κόμικ δίνει πάντα ελπίδα. Είναι στο DNA του».

Ένας άλλος έγραψε ότι η αποδοχή του γιου του από τον Clark Kent ήταν δεδομένη, λέγοντας: «Περιμέναμε πραγματικά κάτι διαφορετικό;»

Για πρώτη φορά αναφέρθηκε ότι ο Jon ήταν αμφιφυλόφιλος σε ένα τεύχος του Νοεμβρίου του 2021 του Son of Kal-El, όταν ο υπερήρωας ξεκίνησε να έχει συναισθήματα για τον Jay Nakamura.

Το θέμα αντιμετωπίστηκε με συντριπτικούς επαίνους από τις/τις φανς, ενώ εξακολουθούσε να δέχεται γελοίες αντιδράσεις από ομοφοβικούς. Παρόλα αυτά, η σειρά έτυχε απίστευτης υποδοχής, με το ειδύλλιο μεταξύ του Jay και του Jon να γίνεται η αγαπημένη ιστορία των φανς.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα για τον συγγραφέα του Son of Kal-El, Tom Taylor, ήταν το γεγονός ότι ο Σούπερμαν ήταν δεδομένο ότι θα αποδεχτεί τη σεξουαλικότητα του γιου του.

Μιλώντας στο Polygon, ο βετεράνος συγγραφέας κόμικς είπε:

«Η σκηνή με τον Clark και τον Jon μου πήρε σχεδόν τόσο χρόνο, όσο χρειάστηκε για να γράψω ολόκληρο το κόμικ. Πέρασα μέρες δουλεύοντας και ξαναδουλεύοντας και τελειοποιώντας τρεις σελίδες. Φυσικά, η προσδοκία είναι ότι ο Σούπερμαν θα δεχτεί και θα καλωσορίσει αμέσως τον γιο του, αλλά δεν ήθελα να γράψω μια σκηνή κλισέ, που είχαμε δει πολλές φορές στο παρελθόν.»

Αντίθετα, ο Taylor αποφάσισε να γράψει το κόμικ από την οπτική γωνία του αγώνα του Σούπερμαν να βρει τον σωστό τρόπο, ώστε να αφήσει τον γιο του να του ανοιχτεί.

Η προτεραιότητα του Taylor, είπε ότι ήταν να δείξει «τη φροντίδα, τη διαβεβαίωση, και την αγκαλιά του Σούπερμαν» για τον γιο του.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι καλλιτέχνες Cian Tormey και Ruairí Coleman και οι δύο κόντεψαν να δακρύσουν, ενώ διάβασαν το σενάριο.

«Ο Cian και ο Ruairí απεικόνισαν υπέροχα αυτές τις σκηνές», συνέχισε ο Taylor. «Ελπίζω ότι αυτό που νιώθει ο Σούπερμαν και το πώς ενεργεί σε αυτό το θέμα, θα έχει απήχηση και σε άλλους γονείς κουήρ παιδιών».

Ο νέος Superman κάνει coming out ως bi στο νέο Comic

 

Οι καλλιτέχνες κόμικς του bi Superman δέχονται απειλές θανάτου

Ο δημιουργός του bisexual Superman απαντά στους αμφιφοβικούς κάνοντας δωρεές σε ΛΟΑΤ+ οργανισμούς στο όνομά τους