του Θοδωρή Σταθόπουλου
Ο Robert Harris κατάγεται από την Ισπανία και από το 2008 θεωρείται ο μεγαλύτερος άνδρας live performer στην Ευρώπη με επιτυχίες που παίζονται σε όλα τα μεγάλα gay events και με κομμάτια που αρκετές φορές έχουν καταλάβει υψηλές θέσεις στα charts. Γράφει ο ίδιος τους στίχους των τραγουδιών του, ενώ με το κομμάτι ”Fantasy Girl” κατάφερε να εδραιωθεί στη gay μουσική σκηνή αφού το κομμάτι αυτό αποτέλεσε τη μεγάλη επιτυχία του Matinne.

Η μεγάλη σου επιτυχία που σε έκανε περισσότερο γνωστό είναι το ‘Fantasy Girl’ θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία αυτού του τραγουδιού;
Το ‘Fantasy Girl’ ήταν το τρίτο μεγάλο hit. Το πρώτο μου ήταν το ‘Supernova’ to 2008 και μετά το ‘Reign’ το 2009 με το πρώτο μου γκρουπ τους ‘Free Radicals Formation’. Το ‘Fantasy girl’ είναι το μόνο τραγούδι που δεν έχω γράψει εγώ, αλλά έγινε τεράστια επιτυχία στην Ισπανία πριν μερικά χρόνια και ήταν μια πολύ καλή επιλογή του Carlos Gallardo, ο οποίος έκανε και ένα εξαιρετικό remix της αρχικής του version.
Από τις 19 Απριλίου κυκλοφορεί παγκόσμια το νέο σου τραγούδι με τους ‘Eleven Paradise’ το ‘Sοck it to me’ που ήδη φαίνεται να γίνεται επιτυχία. Πώς νιώθεις για αυτό;
Ήδη έχει αρχίσει να παίζεται πολύ στα clubs και επίσης είχε πολύ πλάκα όταν γυρίσαμε το video clip. Βέβαια ο κόσμος ακόμα μπερδεύει λίγο τον τίτλο και οι περισσότεροι νομίζουν ότι λέγεται ‘Suck it to me’. O τίτλος είναι ‘Sock it to me’ που σημαίνει ‘έλα είμαι έτοιμος για σένα’. Επίσης το κομμάτι αυτό είναι το 13ο που κυκλοφορώ και ελπίζω ο αριθμός 13 να είναι τυχερός για μένα.
Το ‘Sock it me’ έχει ήδη τέσσερα remixes εκ των οποίων το ένα είναι του Έλληνα DJ GSP, που είναι και ο πρώτος Έλληνας dj που κάνει ένα remix δικού σου τραγουδιού.Πώς έγινε η επαφή και τελικά αποφάσισες να εμπιστευτείς τον DJ GSP για το remix;
Η πρώτη φορά που άκουσα για τον DJ GSP, ήταν από τον καλύτερό μου φίλο ο οποίος είχε χορέψει στο Apartment Athens Club, όπου ο GSP είναι resident dj. Στην συνέχεια άκουσα την δουλειά του και αμέσως κατάλαβα ότι ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμουν.
Όντας στην μουσική βιομηχανία για κάποια χρόνια ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή που έχεις να θυμάσαι;
Η καλύτερη στιγμή ήταν η live εμφάνισή μου στο Infinitamentegay στην Μαδρίτη για το Pride, όπου είχε τόσο πολύ κόσμο και ο ήχος ήταν εξαιρετικός. Και η χειρότερη είναι όταν δεν πήρα ποτέ τα χρήματα μου από τα δικαιώματα από την πρώτη μου δισκογραφική πράγμα που δεν έχει τελειώσει ακόμα όμως. Στην Ισπανία ακόμα και ένα νόμιμο συμβόλαιο δεν σου εγγυάται ότι θα πάρεις τα χρήματα σου.
Τι πιστεύεις ότι σε έκανε να ξεχωρίσεις τόσο γρήγορα;
Το ότι είμαι άντρας ήταν αυτό που με έκανε να ξεχωρίσω. Για να είμαστε ειλικρινείς το 90% των τραγουδιστών της house μουσικής είναι γυναίκες. Επίσης εκείνο που με βοήθησε πολύ είναι ότι γράφω στίχους με νόημα και ότι παρουσιάζω την δουλειά μου με groups.
Αυτό το διάστημα έχει ξεσπάσει στην Γαλλία ένα μεγάλο θέμα για το αν θα πρέπει ή όχι να νομιμοποιηθούν οι gay γάμοι. Ποια είναι η άποψη σου πάνω σε αυτό;
Για μένα είναι κάτι τόσο απλό και σταματά αμέσως την οποιαδήποτε διαφωνία. Ή πιστεύουμε στα ίσα δικαιώματα ή όχι.Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Από την στιγμή που το ‘Sock it to me’ έχει το remix ενός Έλληνα dj είναι πιθανό να σε δούμε να εμφανίζεσαι σύντομα στην Ελλάδα;
Όλα δείχνουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστώ ζωντανά στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Athens Pride.
Τι θα ήθελες να πεις λοιπόν στους Έλληνες θαυμαστές σου;
Υπάρχουν δύο είδη θαυμαστών αυτοί που παράνομα κατεβάζουν την μουσική μου και αυτοί που όχι . Στους δεύτερους έχω να πω: ‘καλωσορίσατε και σας ευχαριστώ πολύ . Ενώ στους δεύτερους: ‘μου θυμίζετε την πρώτη μου δισκογραφική , που μου χρωστάει ακόμα λεφτά’.