Ο Rishi Sunak επαναλαμβάνει τις τρανσφοβικές του δηλώσεις

167
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, επανέλαβε μια τρανσφοβική δήλωση που έκανε νωρίτερα φέτος, παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών έκανε μια ανάρτηση στο Facebook με σκοπό να στοχοποιήσει για άλλη μια φορά τα τρανς άτομα, γράφοντας χωρίς πλαίσιο και λόγο: «Ένας άνδρας είναι άνδρας και μια γυναίκα είναι γυναίκα – απλά κοινή λογική».

Τη συγκεκριμένη δήλωση την είχε κάνει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος τον Οκτώβριο, αφού ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος «εκφοβίζεται» έτσι ώστε να υποστηρίξει τα τρανς άτομα.

Η συγκεκριμένη ομιλία θεωρήθηκε ως ένα ακόμη παράδειγμα της περιφρόνησης της βρετανικής κυβέρνησης προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου, Petra De Sutter, η οποία είναι τρανς, αποδοκίμασε την ομιλία ως «οδυνηρή και απογοητευτική».

«Αυτά τα λόγια τροφοδοτούν την τρανσφοβία και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε τότε. «Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απειλή».

Ως απάντηση στις αυξανόμενες αντιδράσεις για την ομιλία του και την πτώση των δημοσκοπήσεων που αποδεικνύουν την αντιδημοτικότητά του, ο Sunak επιβεβαίωσε ξανά τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν μετάνιωσε για την ομιλία του, είπε: «Όχι, νομίζω ότι ο άνδρας είναι άνδρας και η γυναίκα είναι γυναίκα, νομίζω ότι οι άνθρωποι που μας παρακολουθούν, θα σκεφτούν ότι αυτό είναι κοινή λογική και ένα βιολογικό γεγονός.

«Φυσικά, η Αγγλία θα είναι πάντα μια ανεκτική χώρα. Έτσι είμαστε πάντα, αλλά δεν μπορούμε να αγνοούμε θεμελιώδη βιολογικά γεγονότα».

Τα λόγια του Sunak δεν είναι η μοναδική ένδειξη τρανσφοβίας στην πολιτική σκηνή της χώρας. Το Υπουργείο Εσωτερικών παραδέχτηκε λιγότερο από 24 ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ότι οι πολιτικοί είναι εν μέρει υπεύθυνοι για την αύξηση των εγκλημάτων μίσους σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.