Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας εργάζεται ξανά ως γιατρός λόγω του κορονοϊού

06/04/2020
από

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, εντάχθηκε ξανά στο ιατρικό μητρώο και προσφέρθηκε να εργαστεί ώστε να βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Βαράντκαρ εργαζόταν σε νοσοκομείο και ως παθολόγος, επί επτά χρόνια, προτού εκλεγεί στο κοινοβούλιο. Βγήκε από το ιατρικό μητρώο, ένα χρόνο πριν από τον διορισμό του στη θέση του υπουργού Υγείας.

Ωστόσο, τον προηγούμενο μήνα, όταν ο κορονοϊός άρχισε να πλήττει την Ιρλανδία, ο πρωθυπουργός εντάχθηκε ξανά στο μητρώο, έπειτα από έκκληση που έγινε στη χώρα για την επιστράτευση των επαγγελματιών του χώρου της υγείας που δεν εργάζονται. Περίπου 50.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τους Irish Times.

Ο πρωθυπουργός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μία φορά την εβδομάδα, στην τηλεφωνική γραμμή στην οποία απευθύνεται όποιος μπορεί να έχει εκτεθεί στον κορονοϊό, για μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασής του.

Ο σύζυγός του Μάθιου Μπάρετ, οι δύο του αδελφές και οι σύζυγοί τους επίσης εργάζονται στον τομέα της υγείας.

Στην Ιρλανδία έχουν πεθάνει 158 άνθρωποι από τον κορονοϊό έως τώρα.

Ο Βαράντκαρ έχει παραιτηθεί επίσημα από το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας μετά και την ήττα του κόμματός του στις εθνικές εκλογές. Ωστόσο βρίσκεται στη θέση αυτή, ωσότου εκλεγεί ένας νέος ηγέτης σε μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

Πηγή: BBC
Δες και αυτό!