Ο πρωθυπουργός συνδέει το ελληνικό metoo με τη διακυβέρνηση της ΝΔ

25/02/2021

Το κίνημα του #metoo με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλησε να συνδέσει ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, στα πλαίσια της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι το metoo ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2017, αλλά στην Ελλάδα ήρθε το 2021, προσπαθώντας να συνδέσει το γεγονός ότι τα θύματα κακοποίησης μιλούν τώρα που η ΝΔ είναι στην εξουσία.

«Γιατί το metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα τώρα και όχι πριν κάποια χρόνια; Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου την οποία όλοι ευχαριστούμε δεν μίλησε μία τυχαία εκδήλωση. Μίλησε σε μία εκδήλωση οργανωμένη από την κυβέρνηση, με αντικείμενο ακριβώς το ζήτημα του τρόπο με τον οποίον άνθρωποι που έχουν υποστεί την κακοποίηση μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους. Αυτοί οι πολίτες που μίλησαν και μιλούν σήμερα προφανώς αισθάνονται άνετα να το κάνουν».

Στη συνέχεια αν και δήλωσε ότι «δεν θα αποδώσει κάποια κομματική διάσταση», έσπευσε να εξηγήσει πως τα θύματα «αισθάνθηκαν την ασφάλεια να πουν τώρα την ιστορία τους, στο παρελθόν δεν μπορούσαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα έβρισκαν την πολιτική υποστήριξη. Είναι κάτι που αλλάζει πλέον επί αυτής της κυβέρνησης και είμαστε πολύ υπερήφανοι. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι πολίτες μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για κάποιον που έχει υποστεί αυτό το βαρύ τραύμα».

Φυσικά και η όποια σύνδεση του κινήματος του metoo με την κυβέρνηση της ΝΔ (αλλά και με οποιαδήποτε άλλη παράταξη) είναι αστεία. Επίσης, η όποια εργαλειοποίηση ενός τέτοιου κινήματος είναι απλά απαράδεκτη.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!