Ο Καπουτζίδης ρωτάει τον Μητσοτάκη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα

14/03/2024
από
Μια συζήτηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και την ομοτρανσφοβική βία έκανε ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο τρίτο ετήσιο συνέδριο του The Upfront Initiative στο Ωδείο Αθηνών, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για την ισότητα στον γάμο, τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και τα βίαια επεισόδια σε βάρος της κουήρ κοινότητας.

«Κατ’ αρχάς ήταν πολύ σωστή η επισήμανση που ακούσαμε πριν από λίγο ότι η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν μας οδηγεί αυτόματα σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο, έχοντας εξαλείψει ουσιαστικά όλες τις διακρίσεις και όλες τις προκαταλήψεις. Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

«Από την άλλη είναι σαφές ότι σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη ένταση. Υπάρχει πολλή οργή και υπάρχει θυμός, υπάρχει βία ειδικά σε νεότερες ηλικίες», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ομοτρανσφοβική επίθεση που έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Όλοι μας αισθανθήκαμε ένα σοκ, μία οργή για τις εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη, που μας υποχρεώνουν να μη βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο, να μην πούμε ουφ! Εντάξει, ωραία. Κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα, πάμε να προχωρήσουμε παραπέρα, αλλά να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει βαθιές ρίζες», συμπλήρωσε.

Για το αν η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για λίγους ή για πολλούς, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους».
Δες και αυτό!