Ο πρόεδρος της Γκάνα ορκίζεται να μη νομιμοποιήσει ποτέ την ισότητα στον γάμο

01/03/2021
από
Nana Akufo-Addo, Γκάνα
Nana Akufo-Addo

Εν μέσω μιας φρικιαστικής διεθνούς κατακραυγής για τη μεταχείριση των ΛΟΑΤ+ πολιτών από τη χώρα, ο πρόεδρος της Γκάνα, Nana Akufo-Addo, έχει δεσμευτεί να μη νομιμοποιήσει ποτέ την ισότητα των γάμων σε ένα καταστροφικό, αλλά αναμενόμενο, πλήγμα.

Nana Akufo-Addo, Γκάνα
Nana Akufo-Addo

Σπάζοντας τη μακρόχρονη σιωπή του, ο Nana Akufo-Addo προσπάθησε να τονίσει ότι τα κουήρ δικαιώματα δε θα υπάρξουν ποτέ υπό την τετραετή προεδρία του, σύμφωνα με την Africa News.

Μιλώντας στα εγκαίνια του δεύτερου Αρχιεπισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Γκάνα στο Asante Mampong στην περιοχή Ashanti το Σάββατο (27 Φεβρουαρίου), ο Akufo-Addo επανέλαβε τα λόγια που του ξανά και ξανά.

«Αυτό το έχω πει και προηγουμένως, επιτρέψτε μου να το τονίσω και πάλι», είπε ο ηγέτης του Νέου Πατριωτικού Κόμματος, «ότι δε θα υπάρξει νομιμοποίηση, υπό την προεδρία του Nana Akufo-Addo, του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, η νομιμοποίηση γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών δε θα υπάρξει στη Γκάνα, ποτέ στην εποχή μου ως Πρόεδρος.»

“Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, δε θα συμβεί ποτέ στην εποχή μου ως Πρόεδρος.”

Αφού μια από τις λίγες ΛΟΑΤ+ ομάδες δικαιωμάτων της Γκάνα άνοιξε ένα νέο χώρο γραφείου και ασφαλούς κοινότητας, έγινε στόχος συντηρητικής κριτικής, σηματοδοτώντας το βάθος του θυμού, που αισθάνεται απέναντι στα κουήρ άτομα.

Το γραφείο, το οποίο έλαβε την υποστήριξη από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει γίνει ένα πεδίο μάχης ανάμεσα σε μια δραστήρια ομάδα ατόμων κουήρ δικαιωμάτων και ένα μικρό, αλλά ισχυρό, στέλεχος θρησκευτικών συντηρητικών.

Αξιωματικοί της εθνικής ασφάλειας, την περασμένη εβδομάδα, εισέβαλαν στο κτίριο και έκλεισαν βίαια το γραφείο τους, νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα. Οι ηγέτες της LGBT+ Rights Ghana φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Στη Γκάνα, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και το αίσθημα μίσους κατά των ΛΟΑΤ+ ατόμων είναι συνηθισμένο, εκφρασμένο από νομοθέτες, και θρησκευτικούς ηγέτες, και αποτυπώνεται και από τους νόμους της αποικιοκρατίας.

Κουήρ άτομα έχουν δραπετεύσει από απόπειρα να καούν ζωντανά, να πέσουν θύματα κλοπής, κακοποίησης και εκβιασμού από ψάρεμα μέσω του Grindr. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιμάμης της χώρας κατηγόρησε τον κορονοϊό για την ύπαρξει των «τρανς ατόμων και των λεσβιών» και χαρακτήρισε τα ΛΟΑΤ+ άτομα «δαιμονικά».
Δες και αυτό!