Ο Παναγιώτης Πικραμμένος για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία

12/10/2023
από
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο προηγούμενος αντιπρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ότι είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο, δίνοντας όμως παράλληλα μια αρκετά προβληματική απάντηση για την τεκνοθεσία. 

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής της ΕΡΤ «Πρώτο Πρόγραμμα», ο πολιτικός τοποθετήθηκε για το θέμα της ισότητας στον γάμο, το οποίο είναι έντονα παρόν στην επικαιρότητα.

«Εγώ όχι ως νομικός, ως ελεύθερος πολίτης και άνθρωπος, θεωρώ ότι φυσικά υπάρχει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου και μέσα σε αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνεται και το δικαίωμά τους να παντρεύονται. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη», δήλωσε ο κ. Πικραμμένος.

Στην ερώτηση για το ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ο πρώην αντιπρόεδρος εξέφρασε ότι η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ούτε ναι, ούτε όχι. Πιστεύω όμως ότι ακόμη και δύο γονείς του ίδιου φύλου έχουν την δυνατότητα να μπορούν να αναθρέψουν και να βγάλουν νέα παιδιά, τα οποία θα έχουν ψυχική υγεία. Ωστόσο, παραμένει ένα ευαίσθητο σημείο».

«Δεν μπορούμε να βάζουμε εμπόδια σε ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν μία πραγματική βούληση και επιθυμία να κάνουν κάτι καλό στη ζωή τους», συμπλήρωσε.

Βέβαια, δεν έλειψε να αναφέρει ότι σέβεται τις αντίθετες απόψεις (αυτές που αρνούνται το συγκεκριμένο δικαίωμα δηλαδή), τονίζοντας ότι «είναι κάτι το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό», και αγνοώντας την ύπαρξη πολλών ομογονεϊκών οικογενειών με παιδιά.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια πιο προβληματική τοποθέτηση λέγοντας ότι αν αυτό δοκιμαστεί και αποτύχει, μπορεί να χρειαστεί κάποιου είδους αναθεώρηση.

«Αν δοκιμαστεί και δούμε ότι τα προερχόμενα από τέτοιου είδους γάμους παιδιά δεν εξελίσσονται σε υγιή στοιχεία σε μία κοινωνία αλλά υπάρχουν προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και ως πολίτες μεταγενέστερα, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε απόψεις. Είναι κάτι όμως που λέω, επειδή για μένα πρωταρχική ιδέα είναι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου και βλέπω εκεί μία πραγματική και όχι μία προσποιητή επιθυμία. Εκεί λοιπόν θα ήθελα να κάνω διαχωρισμό. Δεν θέλω η επιθυμία να είναι επικοινωνιακή. Θέλω η επιθυμία να είναι πραγματική και να μπορώ να την παρακολουθώ και σε όλη της την εξέλιξη. Όπως τα υιοθετημένα παιδιά που τα παρακολουθούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι ενδεχομένως σε όλη την εξέλιξη υιοθεσίας, το ίδιο ενδεχομένως θα πρέπει να γίνεται και σε αυτές τις περιπτώσεις. Γι’ αυτό θέλω να πω ότι σέβομαι όλες τις απόψεις. Και βλέπουμε», είπε.

Είναι αρκετά προβληματικό και σίγουρα ομοφοβικό να θεωρείται ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου χρειάζονται κάποιου είδους ψυχολογική παρακολούθηση. Η συγκεκριμένη άποψη δείχνει την έλλειψη κοινωνικής παιδείας γύρω από τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, καθώς και τις επιφανειακές τοποθετήσεις των μελών πολιτικών κομμάτων που είναι εχθρικά προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Επίσης, το επιχείρημα περί δοκιμασίας, εύκολα αντικρούεται ακούγοντας και μόνο την πρόσφατη συνέντευξη της Στέλλας Μπελιά στο Στούντιο 4, κατά την οποία τόνισε αρκετές φορές ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες υπήρχαν, υπάρχουν και δεν είναι ένα ξαφνικό και νέο «ζήτημα», όπως παρουσιάζεται.

Πληροφορίες από ERT News. 




Δες και αυτό!