Ο Πέτρος Γαϊτάνος για την ισότητα στον γάμο

01/05/2024
από
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε για τη στάση της εκκλησίας απέναντι στον νόμο για την ισότητα στον γάμο.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής είπε: «Καίει αυτή η κουβέντα. Εγώ δυσκολεύομαι να σχολιάζω πράγματα που έχουν σχέση με τη σύγχρονη εκκλησία και με πρόσωπα της εκκλησίας. Πρέπει να αφήσουμε τους ιεράρχες μας ελεύθερους να εκφραστούν κι από κει και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του ερμηνείες και τις δικές του επιλογές».

Για τις επιθέσεις προσώπων της εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο, ο Πέτρος Γαϊτάνος δήλωσε ότι δεν γνωρίζουμε τους λόγους που οι ιερείς προχωρούν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και δηλώσεις, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη του προς την εκκλησία.

«Επίτρεψέ μου να μην σχολιάσω κάτι και σε αυτό γιατί δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ένας ιερέας ή ένας μητροπολίτης μπορεί να λέει κάτι το οποίο πιθανόν εμείς δεν βλέπουμε ή πιθανόν δεν το λέει ακριβώς έτσι. Ή πιθανόν να είναι μια ηχηρή καμπάνα που στη διάρκεια δεν θα ξαναηχήσει. Κάποιοι άνθρωποι είναι ιδιαιτέρως αξιόλογοι […], ανεξάρτητα με το εάν διαφωνούμε ή συμφωνούμε ο καθένας με κάποια πράγματα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε ότι όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να στέκονται με σεβασμό δίπλα στον έρωτα: «Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι, όπως κι αν είναι και ότι κι αν είναι, μοιράζονται μια τρυφερότητα, μια αγάπη και έναν έρωτα θα πρέπει όλοι να στεκόμαστε με έναν σεβασμό και μια απάθεια. Δεν μας αφορά. Από εκεί και πέρα όμως όλα τα υπόλοιπα έχουν πάρα πολύ κουβέντα. Σκεφτείτε να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, οποιοσδήποτε από εμάς, να σε κυνηγούν χιλιάδες άνθρωποι και να σε δείχνουν γιατί αγαπάς έναν άνθρωπο. Στέκομαι στην αγάπη, την τρυφερότητα και τη συντροφικότητα».

Βέβαια, συνεχίζοντας εξέφρασε και κάποια ομοφοβικά σχόλια, σχετικά με την προσβολή «των ηθών και των αξιών». «Αυτό μετά μπρεί να εξελιχθεί, δηλαδή ο τρόπος αυτός του έρωτα οποιουδήποτε, μπορεί να εξελιχθεί είτε ετεροφυλόφιλοι είτε ομοφυλόφιλοι με διάφορους τρόπους. Εμείς δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση, θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα και να παίρνουμε ίσως θέση διαφορετική σε αυτό το οποίο ξεφεύγει, είτε γιατί γίνεται πολύ επιθετικό και ακραίο, είτε γιατί γίνεται πολύ προσβλητικό γύρω από τα κοινά ήθη και τις αξίες» συμπλήρωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «στον έρωτα, την αγάπη, την τρυφερότητα και τη συντροφικότητα δεν πρέπει κανείς να παρεμβάλλεται. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι».
Δες και αυτό!