Ο Ολυμπιονίκης Tom Daley πλέκει στις κερκίδες των Ολυμπιακών Αγώνων

02/08/2021
από
Tom Daley, πλέξιμο
Ο Tom Daley πλέκει καθώς παρακολουθεί τον τελικό των τριών μέτρων γυναικών στο Τόκιο. (Getty: Clive Rose)

Ο Βρετανός δύτης Tom Daley έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, όχι μόνο για το χρυσό του μετάλλιο, αλλά και για το πλέξιμό του.

O 27χρονος Daley φωτογραφήθηκε να πλέκει την Κυριακή (01/08/21) κατά τη διάρκεια του τελικού των τριών μέτρων γυναικών. Σήμερα, εμφανίστηκε πάλι με τις βελόνες του και αφοσιώθηκε στο πλέξιμο, ενώ παρακολουθούσε τον προκαταρκτικό γύρο του ανδρικού εφαλτηρίου τριών μέτρων.

Ο Daley μοιράζεται τις δημιουργίες του στο Instagram. (Instagram: madewithlovebytomdaley)

Ο Daley έγραψε στο Instagram ότι είχε τελειώσει ένα πουλοβεράκι σκύλου, καθώς και ένα τσαντάκι για το χρυσό του μετάλλιο, το οποίο κέρδισε με τον συναθλητή του Matty Lee στην ανδρική συγχρονισμένη κατάδυση των δέκα μέτρων την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, αν ενδιαφέρεσαι για τις δημιουργίες του, έχει ξεχωριστό λογαριασμό στο Instagram με το όνομα: “madewithlovebytomdaley“.

«Το μόνο πράγμα που με κράτησε στα λογικά μου, σε όλη αυτή τη διαδικασία, είναι η αγάπη μου για το πλέξιμο και το βελονάκι και το όλο ράψιμο», δήλωσε ο Daley στο Instagram.

«Σήμερα το πρωί έφτιαξα κάτι ζεστό για το μετάλλιο μου, για να σταματήσει να γρατζουνιέται.» 


Τον περασμένο μήνα ο Daley είχε κληρώσει έναν πουλόβερ στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που έπλεξε για να συγκεντρώσει χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση Brain Tumor.

Ο πατέρας του Daley, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του γιου του, πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο το 2011.

«Είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και ολυμπιονίκης»

Tom Daley, πλέξιμο
Ο Tom Daley πλέκει καθώς παρακολουθεί τον τελικό των τριών μέτρων γυναικών στο Τόκιο. (Getty: Clive Rose)

Μετά τη νίκη του στους Ολυμπιακούς, ο Daley επαίνεσε την αυξανόμενη ΛΟΑΤΚ εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού είπε ότι μεγάλωσε νιώθοντας «μόνος και διαφορετικός».

“Αισθάνομαι απίστευτα περήφανος που λέω ότι είμαι ομοφυλόφιλος και επίσης Ολυμπιονίκης”, είπε ο Daley.

Όταν ο 14χρονος Βρετανός έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς το 2008, λιγότεροι από 20 συναθλήτριες/συναθλητές του αναγνωρίζονταν ανοιχτά ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς ή κουήρ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε πάνω από 160.

Ο Daley είπε ότι ελπίζει ότι τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα θα νιώσουν ενθάρρυνση με αυτή τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση.

«Ελπίζω ότι οποιοσδήποτε νέος ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωπος εκεί έξω μπορεί να δει ότι όσο χαμηλά κι αν νιώθει αυτήν τη στιγμή, δεν είναι μόνη/μόνος/ο», είπε.

“Ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα και ότι υπάρχει μια μεγάλη οικογένεια από την επιλεγμένη σου οικογένεια εδώ, έτοιμη να σε στηρίξει.”
Δες και αυτό!