«Νιώθω απίστευτα περήφανος που είμαι γκέι και επίσης Ολυμπιονίκης»

26/07/2021
από

Η ολοένα αυξανόμενη εκπροσώπηση των ΛΟΑΤ+ στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ζωές, δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Tom Daley, τονίζοντας ότι μεγάλωσε με την αίσθηση ότι ήταν «ξένος».

Όταν ο 14χρονος Βρετανός έκανε το Ολυμπιακό ντεμπούτο του το 2008, λιγότεροι από 20 από τους συναδέλφους του αγωνιζόμενους αναγνωρίζονταν ανοιχτά ως queer. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε πάνω από 160.

Αφού πήρε το πρώτο του ολυμπιακό χρυσό, με μια εντυπωσιακή αναμέτρηση με την Κίνα στην συγχρονισμένη κατάδυση με τον συμπαίκτη του Matty Lee, ο 27χρονος είπε ότι αυτός και άλλοι ΛΟΑΤ+ αθλητές θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών που αισθάνονται «Φοβισμένα και μόνα».

«Νιώθω απίστευτα περήφανος που ότι είμαι γκέι και επίσης ολυμπιονίκης», δήλωσε ο Tom. «Όταν ήμουν μικρό αγόρι ένιωθα σαν ξένος και ένιωθα διαφορετικός και ένιωθα ότι δεν θα γινόμουν ποτέ τίποτα, γιατί δεν ήμουν αυτό που ήθελε η κοινωνία. Το να είμαι σε θέση να βλέπω τους ΛΟΑΤ ανθρώπους να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ελπίζω να δώσει ελπίδα στα μικρά παιδιά», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Daley, ο οποίος κέρδισε χάλκινα μετάλλια στους Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο, παντρεύτηκε τον βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Dustin Lance Black το 2017 και καλωσόρισε ένα παιδί το 2018, το οποίο χαρακτήρισε ως «τεράστιο σημείο καμπής» της καριέρας του ως αθλητής.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!