Η Ρενέ Ραπ για την εσωτερικευμένη ομοφοβία

07/06/2024
από
Για την εσωτερικευμένη ομοφοβία που καλείται να αντιμετωπίζει «συνεχώς», αφού έκανε coming out ως λεσβία, μίλησε η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ρενέ Ραπ.

Η πρωταγωνίστρια του Mean Girls έκανε coming out ως λεσβία ενώ ήταν καλεσμένη στο Saturday Night Live τον Ιανουάριο, αφού προηγουμένως είχε πει δημοσίως ότι προσδιορίζεται ως bi.

Αλλά η τραγουδίστρια του «Tummy Hurts» αποκάλυψε ότι πρέπει να κάνει αρκετή δουλειά με τον εαυτό της για να καταπολεμήσει την αμφισβήτηση του εαυτού της, που ήρθε μετά το δημόσιο coming out.

Σε συνέντευξή της στο Them, η Ραπ είπε ότι απέφευγε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό της «για μερικές ημέρες» μετά τα γυρίσματα της εκπομπής και το coming out, «επειδή ήμουν τόσο γαμημένα τρομοκρατημένη και ένιωθα τόσο σκατά».

Με τον καιρό δήλωσε ότι έγινε πιο απλό, παρά το γεγονός ότι οι θαυμαστές της εξακολουθούν να αμφισβητούν την ταυτότητά της.

«Εξακολουθώ να έχω απίστευτα ομοφοβικές σκέψεις για τον εαυτό μου συνεχώς. Η λέξη “λεσβία” δεν ήταν μια καλή λέξη στα αυτιά μου όταν ήμουν παιδί», είπε, «και τώρα είναι κάτι με το οποίο έχω τόσο στενή συναισθηματική σχέση».

Η διάσημη πλέον ατάκα από την εμφάνισή της στο SNL – όπου η Ραπ παρουσιάστηκε ως «μικρή λεσβία ασκούμενη, η Ρενέ» – αρχικά έπρεπε να είναι «μικρή bi ασκούμενη». Ωστόσο, η σταρ αποκάλυψε ότι ζήτησε από το non-binary συγγραφέ@  Celeste Yim αν μπορούσε να αλλάξει.

«Ήταν τόσο γλυκό – και προφανώς, θα ήταν τόσο γλυκό. Αλλά σκεφτόμουν ότι φοβόμουν τόσο πολύ να αλλάξω δημόσια την ταυτότητά μου. Δεν ήθελα να με στεναχωρήσει κανείς»

Η πρωταγωνίστρια του «Sex Lives of College Girls» έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την ομοφοβία, ιδιαίτερα στην παιδική της ηλικία.

Η Ραπ μεγάλωσε σε μια περιοχή στη Βόρεια Καρολίνα την οποία περιέγραψε ως την «σούπερ οπισθοδρομική και πολύ συντηρητική», όπου όπως έχει πει δημόσια «όλοι ήταν ομοφοβικοί».
Δες και αυτό!