Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης ως ο πρώτος ανοιχτά γκέι υφυπουργός της Ελλάδας

04/01/2021
από

Ο 44χρονος πολιτικός επιστήμονας ανέλαβε χρέη υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο ίδιο υπουργείο. Μια σημαντική στιγμή, αφού πρόκειται για το πρώτο ανοιχτά γκέι άτομο που αναλαμβάνει μια τέτοια θέση στη χώρα μας.

Τα χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης σύμφωνα με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Ο ίδιος έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε μιλήσει για ένα περιστατικό που βίωσε στην πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα, όταν και αμφισβητήθηκε το κατά πόσο ήταν κατάλληλος για τη διαχείριση μιας κρίσης, λόγω της γκέι ταυτότητας.

https://www.facebook.com/NicholasYatromanolakis/photos/a.106436867714762/130260308665751/?type=3

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard.

https://avmag.gr/135161/me-aformi-tin-ypoyrgopoiisi-toy-nikola-giatromanolaki/
Δες και αυτό!