Ο Ncuti Gatwa έκανε coming out ως κουήρ

01/09/2023
από
Netflix
Ο Ncuti Gatwa, γνωστός από το Sex Education, το Doctor Who και τη Barbie, έκανε για πρώτη φορά δημόσιο coming out ως κουήρ.

Σε μια συνέντευξη του στο βρετανικό Elle, ο 30χρονος ηθοποιός από τη Ρουάντα και τη Σκωτία, μίλησε για το πώς ο ρόλος ενός γκέι εφήβου στη σειρά Sex Education του Netflix «αντέστρεψε αρκετά το εσωτερικευμένο μίσος που είχα».

«Έχω βιώσει τον ρατσισμό σε όλη μου τη ζωή, και ενώ πάντα πίστευα στον εαυτό μου, και ήξερα ότι οι ρατσιστές είναι ηλίθιοι και αμόρφωτοι, νομίζω ότι τελικά αυτό μου έδινε λάθος εντύπωση για το πώς λειτουργεί ο κόσμος», εξήγησε. «Σε κάνει να πιστεύεις ότι όλοι έχουν αυτήν τη γνώμη και ότι θα πρέπει συνεχώς να παλεύεις για τη ζωή – μετά μαθαίνεις ότι δεν είναι έτσι: μπορεί να βρεις τους ανθρώπους σου».

Ο Gatwa, ο οποίος πρόκειται να υποδυθεί την τελευταία ενσάρκωση του Doctor στην επερχόμενη σεζόν του Doctor Who, συνέχισε περιγράφοντας μια εμπειρία που έζησε σε Pride του Ηνωμένου Βασιλείου, και που τον άλλαξε.

«Θυμάμαι ότι ήμουν στο Manchester Pride, περπατούσα στους δρόμους με τους φίλους μου, χορεύοντας, ζώντας το, όταν είδα αυτή τη γυναίκα που έμοιαζε ακριβώς με τη θεία μου. Δεν ήταν – αλλά ήξερα ότι ήταν από τη Ρουάντα», θυμήθηκε.

«Δεν είχα συναντήσει ποτέ άλλο κουήρ άτομο από τη Ρουάντα», συνέχισε. «Νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός στον κόσμο».

Όπως σημειώνει το Elle, ο Gatwa δεν έχει αποκαλύψει ποτέ στο παρελθόν δημόσια τη σεξουαλική του ταυτότητα. Μέχρι πρόσφατα, τον Ιούλιο, ανέφερε ότι προσπάθησε να αποτρέψει τις εικασίες σχετικά με τη σεξουαλικότητά του μετά την επιτυχία του στο Sex Education.

«Πρέπει να παλέψεις για το δικαίωμά σου στην ιδιωτική ζωή μετά από αυτό, αλλά νιώθεις επίσης ότι χρωστάς κάτι στον κόσμο», δήλωσε στη βρετανική Vogue. «Θέτοντας τα όριά μου, ήξερα ότι ήθελα να διαχωρίσω το ιδιωτικό από το δημόσιο και ότι ποτέ δεν ήθελα η προσωπική μου ζωή να επισκιάσει τη δουλειά μου. Πιστεύω επίσης ότι ο καθένας βρίσκεται στο δικό του ταξίδι και είναι σημαντικό να μην αισθάνεται κανείς υποχρέωση απέναντι στους άλλους σε σχέση με το τι του συμβαίνει εσωτερικά».

Στο νέο αφιέρωμα του Elle, ο Gatwa ανέφερε επίσης πόσο του αποσπούσε την προσοχή ένας από τους πολύ όμορφους συμπρωταγωνιστές του στη Barbie της Greta Gerwig. «Υπήρξε μια στιγμή που μιλούσα με την Greta και γύρισα και ο Ryan Gosling με κοίταζε», θυμήθηκε, «και τα μάτια του ήταν τόσο μπλε που… έπεσα κάτω. Απλά βυθίστηκα μέσα στα μάτια του».




Δες και αυτό!