Ο Μπάιντεν όρισε βετεράνο τρανς γυναίκα στην προεδρική ομάδα του Υπουργείου Άμυνας

12/11/2020
από
τρανς, Υπουργείο Άμυνας

Αρκετά ΛΟΑΤΚ άτομα έχουν διοριστεί στην ομάδα μετάβασης του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν, αλλά ένα από αυτά, ιδιαίτερα, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα.

Η ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν έχει ορίσει αρκετά ΛΟΑΤΚ άτομα για να επιβλέπουν και να ελέγχουν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες – και η τρανς βετεράνος Σον Σκέλι έχει αξιοποιηθεί ως μέλος της ομάδας, που θα αξιολογήσει το Υπουργείο Άμυνας.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε στα τρανς άτομα να υπηρετούν στο στρατό. Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε να αναιρέσει αμέσως αυτήν την απαγόρευση.

Η Σον Σκέλι, πρώην ειδική βοηθός του Υφυπουργού Άμυνας για την τεχνολογία και τη διοικητική μέριμνα, ήταν διευθύντρια του Γραφείου της Εκτελεστικής Γραμματείας στο Υπουργείο Μεταφορών, υπό τη διοίκηση του Ομπάμα, και η πρώτη τρανς βετεράνος που έλαβε προεδρικό αξίωμα.

«Το έθνος μας αντιμετωπίζει μια πανδημία, μια οικονομική κρίση, επείγουσες εκκλήσεις για φυλετική δικαιοσύνη και την υπαρξιακή απειλή της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Ted Kaufman, συμπρόεδρος της ομάδας μετάβασης. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια απρόσκοπτη μεταφορά γνώσεων στην εισερχόμενη διοίκηση για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

«Η διαδικασία αναθεώρησης θα βοηθήσει να τεθούν τα θεμέλια για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων από την 1η ημέρα. Το έργο των ομάδων αξιολόγησης είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στη δημόσια υγεία και της απόδειξης ότι η Αμερική παραμένει ο φάρος της δημοκρατίας για τον κόσμο.”

Η διοίκηση του Τραμπ αρνήθηκε μέχρι στιγμής να συνεργαστεί με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν, για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

https://avmag.gr/132323/o-protos-eklegmenos-proedros-poy-anaferei-ta-trans-atoma-stin-proti-toy-omilia/
Δες και αυτό!