Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν κατά της ισότητας στον γάμο

03/01/2024
από
Για μια ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος εξέφρασε μια έντονη ρητορική μίσους κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος, ενώ στο τέλος ευχήθηκε στον κόσμο «χρόνια πολλά και ευλογημένα».

Δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας που έχουν εκφράσει την ομοφοβική αντίθεσή τους στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, καθώς μάλιστα διέδωσε σχετική εγκύκλιο και η Ιερά Σύνοδος.

Τώρα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, σε ένα γιορτινό κλίμα, καλεί τους πολιτικούς να μην θεσμοθετήσουν την ισότητα στον γάμος, καθώς όπως είπε, «είναι μια ωρολογιακή βόμβα εις την ελληνική οικογένεια και κοινωνία».

«Το αποτέλεσμα της αμαρτίας, όπως λέει η Βίβλος, είναι ο θάνατος. Ο Κύριος μας ξέρει πως θα τα κανονίσει όλα στο τέλος. Αν αυτοί οι άνθρωποι νομοθετήσουν να υιοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια παιδιά, θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία μας. Και που είναι τα φεμινιστικά κινήματα των γυναικών που θέλουν να κάνουν τις γυναίκες προϊόντα και εργοστάσια παραγωγής ζωής», συμπλήρωσε αναφερόμενος και στην παρένθετη κύηση – καθώς μόνο σε αυτό το ζήτημα εξαντλούνται οι φεμινιστικές ανησυχίες της Εκκλησίας.

Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε να μην περάσει το σχετικό νομοσχέδιο και έκλεισε μάλιστα και με χαρούμενες ευχές.

«Είθε ο Θεός να μην επιτρέψει να συμβεί αυτό. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο – την προσευχή. Ας προσευχηθούμε λοιπόν στον Θεό να τους φωτίσει για να μην καταστρέψουν την Ελλάδα μας».

Το σχετικό απόσπασμα ξεκινάει στο 3:30:00.
Δες και αυτό!