Ο Κυριάκος Βελόπουλος αποκάλεσε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες παράνομες

230
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε ότι διαφωνεί με την ισότητα στον γάμο, καθώς είναι «Χριστιανός Ορθόδοξος».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πολιτικός κλήθηκε να μιλήσει για διάφορα ζητήματα, καθώς και για τον γάμο μεταξύ ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Όπως ήταν αναμενόμενο, εξέφρασε έναν ομοφοβικό λόγο.

«Θα μου επιτρέψουν οι συνάδελφοι των άλλων κομμάτων να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Δεν το δέχεται η θρησκεία μου, άρα δεν μπορώ να το δεχτώ και εγώ. Ας κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί, εγώ διαφωνώ με αυτήν την πολιτική ως Χριστιανός Ορθόδοξος. Η δική μου η θρησκεία, που σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μουσουλμάνους και εβραίους, λέει ότι αυτό δεν είναι συμβατό με την πίστη μου. Ο χριστιανισμός μπορεί να λέει “αγαπάτε αλλήλους”, αλλά δεν λέει παντρευτείτε και μεταξύ σας οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε ευλογεί και η εκκλησία κάτι τέτοιο».

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν και σχετικά με την τεκνοθεσία, και τα δικαιώματα των παιδιών. Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, πήγε την ομοφοβία του ένα βήμα, λέγοντας ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς τεκνοθετούν παράνομα.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν με απασχολεί. Ως Χριστιανός είμαι αντίθετος. Να μην τα υιοθετούσαν, παράνομη πράξη έκανε. Αυτοί που υιοθέτησαν παιδιά στην Ελλάδα, παράνομα τα υιοθέτησαν. Θέλετε εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουμε την παρανομία τους; Από το εξωτερικό τα έφεραν. Δεν τα υιοθέτησαν εδώ.

«Τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι αυτά, αυτό είναι μικρό. Αφού λύσουμε τα μείζονα, ας λύσουμε και αυτά».