Το αστέρι του Heartstopper, Kit Connor, έχει την αμέριστη υποστήριξη από το καστ και τη δημιουργό της σειράς, από τότε που έκανε coming out, ως αμφιφυλόφιλος στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας, μετά από τεράστια δημόσια πίεση. 

Ο 18χρονος ηθοποιός επέστρεψε στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας (31 Οκτωβρίου), δύο μήνες αφότου φαινομενικά εκδιώχθηκε από την πλατφόρμα, εν μέσω κατηγοριών ότι έκανε “queer-baiting”, αρνούμενος να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλικότητά του.

«Επιστροφή για ένα λεπτό. Είμαι bi. Συγχαρητήρια, που αναγκάσατε έναν 18χρονο να κάνει coming out. Νομίζω ότι κάποιοι από εσάς χάσατε το νόημα της σειράς, αντίο», έγραψε ο Connor στο Twitter.

Ο Connor, ο οποίος υποδύεται τον αμφιφυλόφιλο μαθητή, Nick Nelson, στην επιτυχημένη σειρά του Netflix Heartstopper, υποστηρίχθηκε αμέσως από το καστ και τη δημιουργό της σειράς.

Η Alice Oseman, συγγραφέας των πρωτότυπων graphic novels, στα οποία βασίζεται η σειρά, έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν οι άνθρωποι να παρακολουθούν το Heartstopper και μετά να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους με εικασίες για τη σεξουαλικότητα κάποιου ατόμου, και να κρίνουν με βάση τα στερεότυπα. Ελπίζω όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ντρέπονται ΕΝΤΕΛΩΣ. Kit είσαι καταπληκτικός.” 

 Η Kizzy Edgell, η οποία υποδύεται την Darcy Olsson του Heartstopper, απάντησε στον Connor: «Σ’ αγαπώ kit, λυπάμαι που ήταν τόσο αηδιαστικά σκληρό για σένα, σου φέρθηκαν τόσο άδικα».

Ο Sebastian Croft, ο οποίος υποδύεται τον ανταγωνιστή της σειράς, Ben Hope, έγραψε: «Kit Connor, ο κόσμος δεν σε αξίζει. Σ’ αγαπώ φίλε μου.”

Ο Connor, ο οποίος έχει εμφανιστεί, επίσης, στο Rocketman και στη σειρά του BBC His Dark Materials, έχει μιλήσει στο παρελθόν για την πίεση που δέχεται να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλικότητά του από την πρεμιέρα του Heartstopper τον Απρίλιο.

«Στο καστ, είμαστε όλοι νέοι –είμαι 18– έχουμε και μερικά άτομα γύρω στα είκοσι και ακόμη και αυτά, τα μεγαλύτερα μέλη του καστ, είμαστε όλοι τόσο νέοι, και αρχίζουν να κάνουν εικασίες για τις σεξουαλικότητες μας, και ίσως μας πιέζει να μιλήσουμε γι’ αυτό, όταν ίσως δεν είμαστε έτοιμοι», είπε στο podcast Reign with Josh Smith νωρίτερα φέτος.

«Εννοώ, για μένα, απλώς αισθάνομαι ότι έχω απόλυτη αυτοπεποίθηση και άνεση με τη σεξουαλικότητά μου, αλλά δεν είμαι πολύ καλός με τις ταμπέλες και τέτοια πράγματα. Και δεν νιώθω ότι χρειάζεται να βάζω ταμπέλα στον εαυτό μου, ειδικά όχι δημόσια».

Η πίεση που έχει νιώσει ο Connor για να βγει δημοσίως προτού είναι έτοιμος θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για όσους εμπλέκονται στη συζήτηση του «queer-baiting», που αισθάνονται, ότι δικαιούνται να γνωρίζουν τη σεξουαλικότητα μιας διασημότητας. Η απαίτηση από τους ηθοποιούς να μιλούν πάντα ανοιχτά και δημόσια αναφορικά με την σεξουαλικότητά τους, αν αναλαμβάνουν ΛΟΑΤΚΙ+ ρόλους, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα μέλη της κοινότητας, που μπορεί να μην είναι τόσο έτοιμα στο ταξίδι τους.

Ο Sir Elton John αποτίει συγκινητικό φόρο τιμής στο Heartstopper