Ο 35χρονος ηθοποιός του Μπρίτζερτον εξήγησε ότι συχνά ένιωθε μη αποδεκτός, καθώς μεγάλωνε σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας.

«Έτσι ένιωσα μεγαλώνοντας, κυρίως γιατί δεν γνώριζα άλλους γκέι ανθρώπους γύρω μου», ανέφερε σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Gay Times.

Όταν δεν ασχολείται με την καριέρα του, ο Bailey αφιερώνει χρόνο στη ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση, Just Like Us, η οποία συνεργάζεται με σχολεία και κολέγια για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την κουήρ νεολαία.

Μιλώντας για τη σημασία των προτύπων για τους νέους κουήρ ανθρώπους, ο Jonathan Bailey δήλωσε πώς μίλησε για τη σεξουαλικότητά του στην ηλικία των 11 ετών, αλλά η έλλειψη ΛΟΑΤΙ+ εκπροσώπησης τον εμπόδισε να μπορέσει να «ανθίσει» πλήρως.

«Τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν κυρίως αρνητικές ιστορίες για τις ζωές γκέι ατόμων, έτσι δεν είχα πρόσβαση σε τίποτα που με έκανε να νιώθω ευπρόσδεκτος ή ότι θα ήμουν εντάξει. Αν και ήμουν κάποιος που γνώριζε πολύ καλά τι του συνέβαινε».

Δείτε τον Matt Bomer και τον Jonathan Baily να φλερτάρουν στο Fellow Travelers

«Μίλησα για αυτό στην ηλικία των έντεκα. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η ζωή μου, αν υπήρχε το κατάλληλο λεξιλόγιο και τα κατάλληλα άτομα στο σχολείο μου.

«Σίγουρα θα με βοηθούσε να νιώσω πιο ασφαλής και να ανθίσω πιο γρήγορα. Για μένα, αυτού του είδους η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ήρθε αργότερα στη ζωή».

Ο Bailey γεννήθηκε το 1988, τη χρονιά που εισήχθη ο περιφρονητικός νόμος του άρθρου 28 της Μάργκαρετ Θάτσερ, ο οποίος απαγόρευε την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία.

Το άρθρο αυτό διαγράφηκε το 2003, όταν ο Bailey ήταν 15 ετών.