Σε μια αποκλειστική δήλωση, ο πρώην αντιπρόεδρος Joe Biden γιόρτασε το τέλος της στρατιωτικής απαγόρευσης και την ανάγκη άρσης μιας άλλης. Πριν από εννέα χρόνια, το αμερικανικό κράτος έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καταργώντας το “Don’t Ask, Don’t Tell” .

Joe Biden

Στην ανακοίνωσή του είπε:

«Ήμουν περήφανος που συνεργάστηκα με τον Πρόεδρο Barack Obama, μέλη του Κογκρέσου, τους Αρχηγούς Προσωπικού, τις Στρατιωτικές Υπηρεσίες, και την κοινότητα συνηγορίας, για τον τερματισμό αυτής της πολιτικής που εισάγει διακρίσεις. Και παραμένω περήφανος σήμερα, που στέκομαι με την ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα στην ακούραστη επιδίωξή της για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα.

Γενιές Αμερικανίδων/νών, πολλά άτομα από αυτά είναι ΛΟΑΤΚΙ, έχουν δώσει το αίμα τους σε όλον τον κόσμο για την υπεράσπιση των ελευθεριών μας και για την προστασία των ζωτικών δικαιωμάτων μας στις ΗΠΑ. Αλλά αντί να τα τιμάει, ο Πρόεδρος Trump, καταδικάζει τη θυσία τους, αποκαλώντας τα πεσμένα μέλη της κοινωνίας μας «χαμένα» και «κορόιδα» . Έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία δέσμευση ή αίσθηση υπηρεσίας και καμία πίστη σε κανέναν εκτός από τον εαυτό του.

Αντί να θέσει το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας, ο Trump ανέστρεψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης Obama-Biden για την κατοχύρωση του δικαιώματος των τρανς ατόμωννα υπηρετούν στον στρατό.  Ως πρόεδρος, θα διευθύνω το Υπουργείο Άμυνας να επιτρέψει στα τρανς μέλη της κοινωνίας μας να υπηρετούν ανοιχτά, να λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και να είναι απαλλαγμένα από διακρίσεις.

Καθήκον, τιμή, έθνος – αυτές είναι οι αξίες που οδηγούν τα μέλη των υπηρεσιών μας. Κι αν έχω το προνόμιο να υπηρετήσω ως επόμενος αρχηγός, θα διασφαλίσω ότι οι Αμερικανίδες/οί ηρωίδες/ες μας γνωρίζουν ότι θα τις/τους στηρίζω και θα τιμήσω τη θυσία τους – πάντα, ανεξάρτητα από το ποιες/οι είναι ή ποιο άτομο αγαπούν.” 

Τι λένε τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα για την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις στην Αντιπροεδρία των ΗΠΑ