Ο Jason Mraz εξηγεί γιατί δεν έκανε coming out νωρίτερα

04/07/2024
από
Ο τραγουδιστής Jason Mraz εξήγησε γιατί απέφευγε να κάνει coming out, λέγοντας ότι το να είναι κάποιο άτομο γκέι ήταν σαν «ατάκα» όταν μεγάλωνε.

Ο τραγουδιστής του «I’m Yours», Jason Mraz, έκανε δημόσιο coming out ως ΛΟΑΤΚΙ+ το 2018 μέσω ενός ποιήματος για το Billboard, το οποίο περιείχε την εξής ατάκα: «I am bi your side» – αλλά τώρα αποκαλύπτει γιατί δεν το έκανε νωρίτερα.

Εμφανιζόμενος στο podcast «Dinner’s On Me» με το αστέρι του «Modern Family», Jesse Tyler Ferguson, ο 48χρονος εξήγησε ότι δεν ένιωθε άνετα να μοιραστεί δημόσια τη σεξουαλικότητά του λόγω της κοινωνικής αντιμετώπισης των κουήρ ατόμων.

«Tη δεκαετία του ’90, το να είσαι γκέι ήταν σαν μια ατάκα ενός αστείου. Και δεν ήθελα να είμαι η ατάκα του αστείου», εξήγησε ο Mraz, προσθέτοντας ότι επέλεξε να κρατήσει μυστικό ένα μέρος του εαυτού του ως έφηβος.

Ο Mraz μεγάλωσε στη Βιρτζίνια και ο τραγουδιστής του «Lucky» εξήγησε πώς το μεγάλωμα στην πολιτεία -κάποια μέρη της οποίας είναι πολύ συντηρητικά- επηρέασε την ανατροφή του.

«Εξακολουθώ να παίρνω μαζί μου τον συντηρητικό δρόμο στον οποίο μεγάλωσα και αυτό ήταν πολύ δύσκολο να το αγνοήσω ή να ξεφύγω από αυτό», είπε στον Tyler Ferguson.

«Ήμουν πολύ ντροπαλός και φοβόμουν τι θα έλεγε η οικογένειά μου ή τι θα σκεφτόταν η γενέτειρά μου ή απλώς οτιδήποτε άλλο».

Εξήγησε, ωστόσο, ότι οι γονείς του ήταν «πολύ υποστηρικτικοί».

Την ίδια χρονιά με το διαζύγιό του από την Christina Carano, ο τραγουδιστής του «I Won’t Give Up» ανακοίνωσε ότι τελείωσε με το να «παρουσιάζεται ως ετεροφυλόφιλος», αφού το έκανε για τα πρώτα «σχεδόν 20 χρόνια» της καριέρας του, λέγοντας στο Advocate:

«Ξέρεις, [εγώ] έλεγα “κορίτσι” στα τραγούδια μου, και πολλά από αυτά οφείλονται στο ότι μεγάλωσα σε έναν συντηρητικό δρόμο. Και μεγάλωσα γύρω από την ομοφοβία και ένιωθα ότι έπρεπε να προστατεύσω κάποιο μυστικό».

Ο Mraz παντρεύτηκε την Carano το 2015, αλλά χώρισε το 2023- έχει εξηγήσει στο παρελθόν πώς η Carano τον βοήθησε να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά του πριν από τον χωρισμό τους.

Το 2018 έκανε επίσης coming out ως Two Spirit, αλλά δέχτηκε έντονη κριτική για πολιτιστική οικειοποίηση (cultural appropriation).
Δες και αυτό!