O Jake Daniels ευχαριστεί μέσω Instagram όσους στήριξαν την απόφασή του να κάνει coming out

«Έχω συγκλονιστεί από όλα τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης που έχω λάβει. Ήταν απίστευτα συγκινητικά.» Με αυτά τα λόγια θέλει να ευχαριστήσει όλα τα άτομα που στήριξαν την επιλογή του να κάνει coming out ο Jake Daniels, ο μόνος ανοιχτά γκέι Βρετανός ποδοσφαιριστής εν ενεργεία.

«Τις τελευταίες ημέρες πήρα λίγο χρόνο για να χωνέψω όλα όσα συνέβησαν και να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου», ξεκινάει στην ανάρτησή του ο Jake Daniels. Και συνεχίζει:

«Έχω συγκλονιστεί από όλα τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης που έχω λάβει. Ήταν απίστευτα συγκινητικά.

Θέλω απλώς να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Βlackpool FC για όλα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες – ήσασταν απίστευτοι.

https://www.instagram.com/p/Cdzq9SzIinZ/

Στην οικογένεια και τους φίλους μου που μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να προχωράω στη ζωή μου. Σας χρωστάω τόσα πολλά.

Στον Tim Thornton, αθλητικογράφο του Sky Sports, που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου – η κατανόηση και η ευαισθησία σας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που περάσαμε μαζί ήταν τεράστια.

Στον μάνατζέρ μου και την εταιρεία του για την καθοδήγησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια – ήσασταν καταπληκτικοί για μένα και την οικογένειά μου.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Terry George για τη γενναιοδωρία του και που με φρόντισε τις τελευταίες ημέρες.

Ξυπνάω σήμερα το πρωί περήφανος γι’ αυτό που έκανα, αλλά ακόμα πιο περήφανος που είμαι μέλος μιας τόσο φιλόξενης και υποστηρικτικής κοινότητας.

Μαζί μπορούμε να τερματίσουμε το στίγμα και να προχωρήσουμε το ποδόσφαιρο μπροστά.»

Ο Ντάνιελς, ο οποίος παίζει για την Blackpool, είναι ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης στο βρετανικό ανδρικό ποδόσφαιρο που έκανε coming out δημόσια μετά τον Τζάστιν Φασάνου το 1990. Ο Φασάνου ήταν ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Ηνωμένου Βασιλείου που δήλωσε ότι είναι γκέι, αλλά η καριέρα του σταμάτησε απότομα από την ομοφοβία που οδήγησε και στην αυτοκτονία του.

Ο Jake Daniels είπε πριν μία εβδομάδα στο Sky Sports ότι ένιωθε έτοιμος να πει στους ανθρώπους την ιστορία του, καθώς θέλει οι θαυμαστές του να μάθουν τον πραγματικό εαυτό του.

«Σκέφτομαι πολύ καιρό πώς θέλω να το κάνω, πότε θέλω να το κάνω. Ξέρω ότι τώρα είναι η ώρα», είπε ο Ντάνιελς. «Είμαι έτοιμος να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι ελεύθερος και να είμαι σίγουρος για όλα αυτά».

Θυμήθηκε ότι ήταν «μάλλον πέντε ή έξι ετών» όταν κατάλαβε ότι ήταν γκέι, οπότε «ζούσε με το ψέμα» για «πολύ καιρό».

«Όμως όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς απλά να αλλάξεις», είπε ο Ντάνιελς. «Δεν λειτουργεί έτσι».

Ο 17χρονος παίκτης είπε ότι πίστευε ότι «θα έπρεπε να κρύψει την αλήθεια του» επειδή ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ρώτησε μάλιστα τον εαυτό του αν θα έπρεπε «να περιμένει μέχρι να αποσυρθεί για να κάνει coming out», καθώς δεν υπήρχαν άλλοι ανοιχτά queer άνδρες παίκτες στο «επαγγελματικό ποδόσφαιρο εδώ».

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!