Ο Ερντογάν συγκρίνει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τον φασισμό

06/06/2024
από
Για ακόμη μία φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, λέγοντας ότι «η επιβολή της έχει μετατραπεί σε μορφή τυραννίας».

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 4 Ιουνίου στην Άγκυρα, ο Ερντογάν συνέκρινε τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη διαφθορά και τον φασισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, είπε: «Η επιβολή των ΛΟΑΤ [ατόμων] έχει μετατραπεί σε μορφή τυραννίας, καταπίεσης και μέσο διαφθοράς της κοινωνίας, που ξεπερνά ακόμη και τον φασισμό».

Ο Ερντογάν είπε ότι ο θεσμός της οικογένειας στο σύνολό του έχει περάσει «την πιο σκληρή δοκιμασία της ιστορίας του και έχει υποστεί τις πιο βαριές επιθέσεις».

Στη συνέχεια, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι έχουν κάνει «πολλή δουλειά για να ενισχύσουν τον θεσμό της οικογένειας και να τον καταστήσουν ανθεκτικό απέναντι στις απειλές».

«Από τις οικονομικές δυσκολίες μέχρι την αστικοποίηση, από την εξατομίκευση μέχρι την αλλαγή των αντιλήψεων, βλέπουμε ότι η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Οι στατιστικές γεννήσεων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για το 2023 δείχνουν ότι η χώρα μας δεν εξαιρείται από αυτές τις απειλές», δήλωσε.

«Η μείωση των γεννήσεων είναι ανησυχητική στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως. Ας ελπίσουμε ότι θα εφαρμόσουμε νέες πρακτικές στο θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν καταφέρεται εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και εκφράζει λόγο «υπέρ της οικογένειας». Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, το κυβερνών, ΑΚΡ, και η Λαϊκή Συμμαχία υιοθέτησαν μια όλο και πιο έντονη αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική.

Αν και θεσμικά τα Pride απαγορεύονται στη γειτονική χώρα, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα όμως να διαλύονται βίαια από τις αστυνομικές αρχές.

Οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος και ο Ερντογάν έχουν δηλώσει σε διάφορες περιπτώσεις ότι θα εργαστούν για την προετοιμασία ενός νέου συντάγματος, που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την «προστασία της οικογενειακής δομής» από «διεστραμμένα κινήματα», με στόχο τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας.
Δες και αυτό!