Ο Επώνυμος Αλκοολικός καταγγέλλει τη Soula Glamorous για outing

1232
Σε ένα βίντεο με τίτλο «Σούλα (not so) Glamorous», ο γνωστός Youtuber «Επώνυμος Αλκοολικός» καταγγέλλει την ανώνυμη σελίδα του Instagram για outing.

Ο Δημήτρης Πορφυρόπουλος aka Επώνυμος Αλκοολικός, ισχυρίζεται ότι η Soula Glamorous του έκανε outing το 2018, όταν δηλαδή αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα χωρίς τη συναίνεση του. Εκείνη την εποχή εξομολογήθηκε ότι ήταν μια σελίδα που ακολουθούσε, καθώς ήταν από τις πρώτες που είχε κουήρ χιούμορ για pop culture, πριν γίνει προσβλητικό.

Περιγράφει ότι το 2018, ενώ ο ίδιος είχε κάνει coming out μόνο σε ένα άτομο, η ανώνυμη σελίδα ανέβασε ένα στόρι στο οποίο είχε γράψει «κάντε μου μία ερώτηση». Μία από αυτές τις ερωτήσεις ζητούσε από τη Soula να πει τη γνώμη της για τον Επώνυμο Αλκοολικό. Η ίδια τότε απάντησε: «ΡΕ ΚΟΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ή ΤΟΝ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ; ΞΕΡΟΥΜΕ;».

σοθλ

«Θα μου πεις, είναι αυτό outing; Είναι outing και είναι outing με έναν πολύ άσχημο και χυδαίο τρόπο, που αν ήμουν ανοιχτός με αυτή την πληροφορία, θα ήταν ένα κυματάκι στη θάλασσα. Εκείνη την περίοδο όμως δεν ήταν έτσι για μένα, ήταν πολύ βαρύ, πολύ σοβαρό. Ένιωσα άβολα, απροστάτευτος, φοβισμένος, γιατί μία σελίδα με 100.000 followers, ανακοινώνει δημόσια τη σεξουαλικότητά μου για την οποία εγώ δεν ήμουν ακόμα συμφιλιωμένος γιατί ζούσα σε μία πόλη που τη θεωρούσα κλειστόμυαλη, με αυτά που είχα βιώσει. Δεν με είχε αφήσει ακόμα να συμφιλιωθώ με αυτό», εξομολογείται ο youtuber.

Αμέσως μετά έστειλε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα, ζητώντας της να κατεβάσει το στόρι, καθώς δεν ένιωθε άνετα.

«Περνάνε ώρες, νομίζω διαβάζει και το μήνυμα και δεν απαντάει καν. Και ξαναστέλνω μήνυμα και λέω: “σε παρακαλώ πολύ γιατί δεν το έχω μοιραστεί ακόμα, μπορείς να το σβήσεις αυτό το story;”. Μίλαγα ευγενικότατα σε έναν άνθρωπο που είχε γράψει αν τον δίνω ή αν ον παίρνω. Δεν ρώτησε καν αν είναι γκέι ο Επώνυμος. Ειπώθηκε κάτι πολύ πιο σεξουαλικοποιημένο.

«Μου απαντάει: “δεν γράψαμε κάτι κακό, δεν κατεβάζουμε το story”. Και λίγο μετά: “αφού είσαι αδερφή γιατί δεν το παραδέχεσαι;”. Αυτό το είπαν και σε μια φίλη μου το ίδιο βράδυ που τους ζήτησε να κατεβάσουν το στόρι. Αυτή ήταν, λοιπόν, η αντιμετώπιση μέχρι που ανέβασα εγώ ένα στόρι το ίδιο βράδυ στο οποίο έλεγα “όποιος ακολουθεί τη Soula, δεν υπάρχει λόγος να ακολουθεί εμένα”», συμπληρώνει.

Στη συνέχεια, το δεύτερο άτομο που διαχειριζόταν τη σελίδα, του έστειλε ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να το κάνουν και δημοσίως.

«Επειδή χεστήκανε πάνω τους, όταν ζήτησα όποιος με ακολουθεί να μην ακολουθεί την Soula. Εγώ αρκετά διαλλακτικός είπα στη Soula οκ. Έτσι, δε μου είπαν ποτέ δημόσια συγγνώμη. Μετά αντί για συγγνώμη, άρχισε να ανεβάζει τις συνομιλίες μας δημόσια, στην αρχή με το όνομα μου και μετά ανώνυμα, αλλά να φαίνεται η φωτογραφία μου», συνεχίζει.

Η σελίδα συνέχισε να ανεβάζει συνομιλίες, προσπαθώντας να ενοχοποιήσει τα συναισθήματά του, και να τον εξευτελίσει.

«Ξέρετε πώς λέγεται αυτό; Εσωτερικευμένη ομοφοβία. Γιατί το ένα από τα δύο άτομα που είχαν τη σελίδα, είναι γκέι. Άρα ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι να μεγαλώνεις σε μια πόλη εκτός Αθήνας. Και αντί εσύ ως μέλος της κοινότητας να το αγκαλιάσεις, να το αντιμετωπίσεις με τέτοια απαξίωση», παραδέχεται.

Και στη συνέχεια λέει: «Περίπου ένα χρόνο μετά έκανα ένα στόρι και είπα ότι μου ασκήθηκε bullying από αυτή τη σελίδα εξαιτίας της σεξουαλικότητας μου. Είπα ότι μου έγινε outing χωρίς τη θέληση μου, και αποκάλυψα τα ονόματα των ατόμων που κρύβονται πίσω από αυτή τη σελίδα».

Μετά, όπως αποκαλύπτει, τα δύο άτομα αλλά και η σελίδα, άρχισαν να του επιτίθενται, να τον βρίζουν και να τον απειλούν, καθώς έκαναν και ένα στόρι κατηγορώντας τον ότι θέλει να πάρει «followers». Μάλιστα, ο ίδιος δέχθηκε και ένα εξώδικο για το στόρι στο οποίο ανέφερε την πραγματική ταυτότητα της σελίδας. Σε αυτό, του ζητούσαν να απολογηθεί και να μην ξανά αναφέρει τα ονόματά τους.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το συγκεκριμένο βίντεο, η σελίδα είναι προσωρινά κλειστή, με πολλά άτομα να ζητούν να γίνει cancelled. Ωστόσο, ο Επώνυμος Αλκοολικός έκανε ένα σχετικό στόρι, για να ζητήσει να σταματήσει το μίσος.