Ο Έλον Μασκ προτείνει την αφαίρεση της λέξης «groomer» από τις κατευθυντήριες γραμμές του X για τη ρητορική μίσους

11/07/2024
από
Για άλλη μια φορά, ο Έλον Μασκ εξέφρασε την περιφρόνησή του για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, λέγοντας έμμεσα ότι ίσως αφαιρέσει τον χαρακτηρισμό «groomer» από τη λίστα με τη ρητορική μίσους του X/Twitter.

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έκανε την πρόταση αυτή αφού απάντησε στον δεξιό πολιτικό αναλυτή και αυτοαποκαλούμενο αντίπαλο της «ιδεολογίας του φύλου», Μπίλμπορντ Κρις, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι η ανάρτησή του που χρησιμοποιούσε τον χαρακτηρισμό «groomer» είχε επισημανθεί ως μισαλλόδοξη (hateful).

Η ανάρτηση, η οποία ισχυριζόταν ότι ένα βίντεο με τη μασκότ της ομάδας χόκεϊ της Φιλαδέλφεια «Flyers Gritty» να υψώνει μια Pride σημαία χρησιμοποιείται για να «κάνει grooming σε παιδιά», υπεβλήθη σε αναφορά από τους κανόνες του Χ κατά της συμπεριφοράς μίσους.

Όταν ο Κρις παραπονέθηκε ότι δεν καταλάβαινε πώς θα μπορούσε αυτό να παραβιάζει τους όρους περί συμπεριφοράς μίσους, ο Μασκ δήλωσε ότι «διορθώνει» το ζήτημα.

Αυτού του είδους η προσβολή και θεωρία συνωμοσίας εξισώνει ψευδώς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα με την παιδοφιλία και χρησιμοποιείται τακτικά από μισαλλόδοξους που επιτίθενται στην κοινότητα.

Η ρητορική μίσους φέρεται να έχει εκτοξευθεί στο X μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ, με τα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ σχόλια να αυξάνονται σε τουλάχιστον 1.458 περιπτώσεις την ημέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους, Ίμραν Αχμέντ, δήλωσε ότι ο Μασκ έκλεισε το μάτι «σε κάθε είδους ρατσιστή, μισογύνη και ομοφοβικό» και ότι το Twitter χρειάζεται πολλές βελτιώσεις.

Ο Μασκ διαφωνεί, ωστόσο, κοινοποιώντας ένα γράφημα το 2022 που υποστήριζε ότι οι περιπτώσεις ρητορικής μίσους είχαν μειωθεί. Το γράφημα επικρίθηκε για το γεγονός ότι είχε πολύ λίγους δείκτες χρονοδιαγράμματος και γιατί δεν είχε σαφή ορισμό της ρητορική μίσους.

Παράλληλα, ο Μασκ συνεχίζει να υποστηρίζει μια σειρά από αντί-τρανς δεξιά προφίλ και αναρτήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κάνουν λόγο για τη μη χρησιμότητα των αντωνυμιών. Έχει επίσης χαρακτηρίσει τη λέξη «cisgender» προσβολή. Ο όρος θεωρείται πλέον ρητορική μίσους στο X.

Δεν είναι σαφές αν η προσβολή «groomer» έχει αφαιρεθεί ως συμπεριφορά / ρητορική μίσους από τους όρους του ιστότοπου μέχρι στιγμής.
Δες και αυτό!