Ο Dev Patel για την τρανς εκπροσώπηση στο «Monkey Man»

08/04/2024
από
Ο γνωστός ηθοποιός Dev Patel μίλησε για την τρανς εκπροσώπηση στην τελευταία του ταινία, «Monkey Man», λέγοντας ότι πρόκειται για έναν «ύμνο για τους αδικημένους».

Το θρίλερ δράσης, με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Patel, ακολουθεί έναν φτωχό νέο άνδρα που επιβιώνει με τα λιγοστά κέρδη ενός υπόγειου κλαμπ πάλης, στο οποίο αγωνίζεται φορώντας μια μάσκα γορίλα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να καταστρέψει τους διεφθαρμένους ηγέτες που του στέρησαν την παιδική του ηλικία.

Η ταινία κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα και έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή (5 Απριλίου) στις ΗΠΑ.

Ο κύριος πρωταγωνιστής, Kid, ξεκινάει ενώνεται με μια ομάδα τρανς και gender non-conforming ατόμων, με σκοπό να πολεμήσει την ελίτ που τους καταπιέζει.

Η ταινία είναι ένας «ύμνος για τους αδικημένους, τους ανθρώπους χωρίς φωνή και τους περιθωριοποιημένους», δήλωσε ο Patel στο Variety.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε διάσημος στο Skins μαζί με τον Nicholas Hoult το 2007 πριν πρωταγωνιστήσει στην οσκαρική επιτυχία Slumdog Millionaire, πρόσθεσε: «Μαζί, διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο για το καλό και το δίκαιο και ήθελα πραγματικά να συμπεριλάβω την κοινότητα των Hijra».

Η κοινότητα Hijra αφορά στα φυλοδιαφορετικά άτομα που ζουν σε όλη τη Νότια Ασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορές στη συγκεκριμένη κοινότητα βρίσκουμε μέχρι και πριν 2.000 χρόνια.

Ένας τόμος του 2014 από το World Policy Journal εκτιμά ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Hijra άτομα, μεταξύ άλλων στην Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Ο Patel δήλωσε ότι ήταν σημαντικό γι’ αυτόν να εκπροσωπήσει αυτή την κοινότητα ως μια μορφή αλληλεγγύης.

«Θα πρέπει να αγωνιζόμαστε [το ένα για το άλλο], όχι εναντίον [του άλλου]. Για μένα, αυτό έχει γίνει άκαμπτο με την πάροδο του χρόνου. Όταν κοιτάζεις τα παλιά γλυπτά σε αυτούς τους ναούς στην Ινδία, η ελευθερία, η σεξουαλικότητα, όλα αυτά, η φιλοσοφία ήταν τόσο μπροστά από την εποχή της, που ήθελα να βουτήξω μέσα σε αυτά και να τα κάνω την παράδοση της ταινίας».

Απαντώντας στους θαυμαστές και τα μέλη του καστ που ήδη ζητούν ένα δεύτερο μέρος, ο Patel, ο οποίος έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στο Hotel Mumbai, στο The Best Exotic Marigold Hotel και στο επιτυχημένο τηλεοπτικό δράμα The Newsroom του Aaron Sorkin, δήλωσε ότι δεν ήθελε να προτρέξει.

«Ξέρω ότι ακούγεται σαν κλισέ, αλλά μόνο και μόνο για να… γεννήσω αυτό το μικρό πράγμα, ήταν μια τεράστια προσπάθεια», είπε. «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».
Δες και αυτό!