Ο αθλητής Τζέικ Γουίλιαμσον συνεχίζει να εμπνέει με την ιστορία του

04/07/2023
από
Τζέικ Γουίλιαμσον
Τζέικ Γουίλιαμσον
Ο πρώην ημι-επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίστηκε δημόσια ως γκέι πριν από μερικά χρόνια, και από τότε, μιλά για τις εμπειρίες του σε νεαρά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό σε όλη την Αγγλία.

Για να κλείσει ο Μήνας Υπερηφάνειας, ο Williamson έκανε πρόσφατα μερικές ομιλίες σε όλο το Λονδίνο, ως μέλος της ομάδας «All Pride» των NOBULL.

Οι παρευρισκόμενοι δεν έφυγαν απογοητευμένοι.

 «Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας εμπνέουν. Υπέροχη βραδιά που πήρα συνέντευξη από τον Τζέικ και άκουσα την εμπνευσμένη ιστορία του», έγραψε ένας από αυτούς στο Instagram. «Η σημασία της ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπησης σε αθλητικά θέματα».

Ο Γουίλιαμσον μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη σεξουαλικότητά του τον Δεκέμβριο του 2021, όταν είπε στο BBC LGBT Sports Podcast ότι αρχικά αρνιόταν την έλξη του για το ίδιο φύλο, λόγω της έλλειψης προτύπων στον ανδρικό επαγγελματικό στίβο.

«Το διώχνεις τόσο μακριά στο πίσω μέρος του μυαλού σου, που δεν ενεργείς ποτέ με οποιοδήποτε είδος παρορμήσεων, προφανώς, γιατί προσωπικά δεν πίστευα ότι είναι εντάξει», είπε. «Λέει πολλά για τα πρότυπα και το αίσθημα αποδοχής σε μια κοινότητα, όταν δεν υπάρχει πραγματικά μια κοινότητα στην οποία να είσαι μέρος».

Έχοντας κατά νου τη δική του ιστορία, ο Γουίλιαμσον θέλει να μοιραστεί την ιστορία του με οποιονδήποτε θα ακούσει. Δεν θέλει κανένας νεαρός γκέι ποδοσφαιριστής ή αθλητής να νιώθει απομονωμένος ή αποξενωμένος από το άθλημα που αγαπά.

Παρά το γεγονός ότι ζει μια ελεύθερη και ανοιχτή ζωή ως fitness influencer, ο Γουίλιαμσον έχει βιώσει διακρίσεις στον αθλητικό χώρο. Σε μια συνέντευξή του πέρυσι στο Pink News, είπε ότι ορισμένοι από τους συμπαίκτες του σε ένα πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ δεν ήταν υποστηρικτικοί, όταν τους είπε για πρώτη φορά ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

«Ήμουν εντελώς αποκλεισμένος από την ομάδα», είπε ο Γουίλιαμσον. «Είναι αρκετά κακό που, στην κοινωνία που ζούμε, μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε το χειρότερο πράγμα στη γη μερικές φορές – επομένως δεν είναι ωραίο, όταν η δική σου ποδοσφαιρική ομάδα, απλά σε ξεκόβει από τη ζωή της».

Ωστόσο, οι χλευασμοί δεν έδιωξαν τον Γουίλιαμσον μακριά από το γήπεδο. Τον παρακίνησαν να συνεχίσει να εμφανίζεται.

«Δεν με σταμάτησε από το να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά ήταν κάτι που με έκανε να πω: «Σωστά, πρέπει να το αντιμετωπίσω, αντί να λυπάμαι γι’ αυτό».

Αυτό καταφέρνει ο Γουίλιαμσον αυτές τις μέρες, ως πρεσβευτής της Stonewall U.K., μιας ευρέως γνωστής φιλανθρωπικής ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωσης. Και η δουλειά του αποδίδει ήδη.

Πέρυσι, ο επαγγελματίας Βρετανός ποδοσφαιριστής Τζέικ Ντάνιελς έκανε coming out στην αρχή της καριέρας του, όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Ο Γουίλιαμσον λέει ότι το θάρρος του Ντάνιελς δείχνει ότι είναι ένα ξεχωριστό άτομο.

Ο Γουίλιαμσον είναι τόσο εστιασμένος στην ορατότητα, επειδή ο ίδιος τη χρειαζόταν μέχρι να κάνει το δικό του coming out. Δεν θα είχε καταφέρει μέχρι που συνάντησε τον σημερινό του σύντροφο, τον Πολ.

Ενώ η ιστορία του Γουίλιαμσον συνεχίζει να εμπνέει, συνέχισε, επίσης, να απολαμβάνει απίστευτη αθλητική επιτυχία. Πρόσφατα, δοκίμασε τις δυνάμεις του στο τρέξιμο και πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε μια πρόσφατη εκδήλωση.

Έχει, επίσης, προγραμματιστεί να αγωνιστεί στον αγώνα φυσικής κατάστασης, HYROX, που θα διεξαχθεί στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο.
Δες και αυτό!