Βρετανός ποδοσφαιριστής μίλησε για την ομοφοβική συμπεριφορά των συμπαικτών του όταν έμαθαν πως είναι γκέι

0
678
Ο Βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής, Jake Williamson, μίλησε για το πώς ένιωθε όταν τα μέλη της ομάδας του τον απομόνωσαν επειδή έκανε coming out ως γκέι.

Ο Williamson μοιράστηκε την εμπειρία του ως ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής στο LGBT Sports Podcast του BBC το 2021.

Μετά από αυτό το coming out του, ωστόσο, μερικοί από τους συμπαίκτες του Jake φαίνεται να άλλαξαν συμπεριφορά απέναντί του.

«Τότε βίωσα την ομοφοβία για πρώτη φορά», είπε στο PinkNews.

Ο Jake σημειώνει ότι εξακολουθεί να αισθάνεται «θυμωμένος» και «αναστατωμένος» όταν σκέφτεται τι συνέβη.

«Είναι αρκετά κακό που, στην κοινωνία που ζούμε, μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε το χειρότερο πράγμα στη γη – οπότε δεν είναι ωραίο όταν η δική σου ποδοσφαιρική ομάδα απλά προσπαθεί να σε αποκόψει».

Ωστόσο, η αρνητικότητα δεν σταμάτησε την αγάπη του για το παιχνίδι. Αντίθετα, λέει: «Αυτό με έκανε να πω ότι  πρέπει να το αντιμετωπίσω αντί να λυπάμαι γι’ αυτό».

Από τότε που μοιράστηκε την ιστορία του, ο Jake έγινε εκπρόσωπος της ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωσης Stonewall.

«Έχω δει τον αντίκτυπο που είχε όλο αυτό. Ο αριθμός των μηνυμάτων που λάμβανα, ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν σε ερωτήσεις και απαντήσεις στο Instagram – κάνει τη διαφορά», πρόσθεσε ο Jake.

«Παίζω ποδόσφαιρο για 20 χρόνια και δεν έχω γνωρίσει ακόμη έναν ενεργό γκέι ποδοσφαιριστή ή προπονητή», λέει ο Jake. «Για μένα αυτό είναι απίστευτο».

«Θέλω να κάνω αυτόν τον δρόμο πιο εύκολο για την επόμενη γενιά».

Με τη συνεχιζόμενη έλλειψη ορατών προτύπων στον αθλητικό κόσμο, ο Jake πιστεύει ότι μέρος του προβλήματος βρίσκεται στην κουλτούρα των φιλάθλων.

Εξηγεί ότι οι ποδοσφαιριστές σε κορυφαίους συλλόγους έχουν περάσει από ένα σύστημα στο οποίο δεν υπάρχουν ανοιχτά γκέι άτομα. Ως εκ τούτου, «οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν coming out μετά (την καριέρα τους)».